Sfaturi din experienta femeilor care au trecut printr-un divort: ce trebuie sa stie orice partenera

Sfaturi din experienta femeilor care au trecut printr-un divort: ce trebuie sa stie orice partenera

Un barbat are mare nevoie de respect si incredere, iar respectul sotiei sale este cel mai dorit de acestia, spune una din femeile care au decis sa impartaseasca din experientele avute dupa ce a ajuns la divort. Asta nu inseamna ca trebuie sa acceptati orice, dar puteti discuta nemultumirile intr-un mod care sa nu conduca in timp la o lipsa de respect reciproca a partenerilor. Niciodata nu vorbesti rau despre partenerul de viata Chiar daca treceti prin dificultati in ceea ce priveste relatia si aveti nevoie de sfaturi, este mai bine sa apelati la un psiholog.

acum 75 luni (25 Feb 2018)

Un barbat are mare nevoie de respect si incredere, iar respectul sotiei sale este cel mai dorit de acestia, spune una din femeile care au decis sa impartaseasca din experientele avute dupa ce a ajuns la divort. O capcana obisnuita este sa ii cerem barbatului de langa noi sa fie perfect pentru a merita respectul nostru, pentru ca "respectul trebuie sa fie castigat". Ne dorim ca partenerul de viata sa fie o persoana perfecta, dar adevarul este ca si sotul este o persoana oricare alta, cu defecte si calitati. Asta nu inseamna ca trebuie sa acceptati orice, dar puteti discuta nemultumirile intr-un mod care sa nu conduca in timp la o lipsa de respect reciproca a partenerilor.

Femeile care au decis sa impartaseasca pentru elephantjournal.com greselile care au dus la divort au amintit cateva din lucrurile pe care le-au invatat din experientele avute:

Fii recunoscatoare pentru ce ai

Iarba nu este mai verde la vecini. Nu cadeti in capcana de a crede ca daca sotul va avea un salariu mai mare, un apartament sau o masina mai scumpa, va va face mai fericita.

Dumnezeu, sot, copii - in aceasta ordine

Credinta pentru mine este de o importanta deosebita, este prima in viata mea, indiferent ce se intampla. Nu vorbesc despre cazurile in care sunteti casatoriti cu un barbat abuziv sau care nu este demn de acest statut. Amintiti-va sfaturile insotitorilor de zbor care ne explica regulile de siguranta inainte de decolare, care recomanda intai adultului sa foloseasca masca de oxigen. Si nu fac asta pentru ca ar crede ca sunteti mai importanti decat copilul, dar logica spune ca nu va veti putea ajuta copilul daca ramaneti fara oxigen. Nu veti putea sa va cresteti copilul corect daca relatia dintre parinti se prabuseste. De asemenea, in mod inevitabil, va veni ziua cand copiii vor creste si vor parasi caminul pentru a-si trai viata si a-si indeplini visele.

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro