Sfaturi despre fericire si bani de la un inginer de software care s-a pensionat la 35 de ani: "Arunca televizorul pe geam"

Sfaturi despre fericire si bani de la un inginer de software care s-a pensionat la 35 de ani:

Cand va veti afla pe patul de moarte, nu veti privi cu mandrie numarul orelor petrecute pe Facebook sau numarul de episoade din "Neveste Disperate" pe care le-ati urmarit, dar va veti simti mandru de lucrurile pe care le-ati creat si adus pe aceasta lume. Calatoriti in alte tari Daca te "lupti" cu cheltuielile si simti ca ai nevoie de mai multe lucruri de valoare pentru a fi fericit, calatoreste aproape oriunde altundeva in lume, in afara ariei tale de confort, si vei incepe sa apreciezi mai mult ceea ce ai deja.

acum 78 luni (29 Jan 2018)

Iata cele sapte cele mai bune sfaturi despre bani si fericire, venite din partea pensionarului de 35 de ani, scrie Business Insider. Afla ce te face fericit Primul si cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faci este sa-ti dai seama ce este cu adevarat important pentru tine si ce te face fericit, desi acest lucru este mult mai greu de constientizat decat ar putea parea. Atat de multi oameni cheltuie bani pe lucruri care nu contribuie in niciun fel la fericirea lor si multi dintre ei nici macar nu stiu ca o fac pentru ca sunt prinsi in acelasi "scenariu de viata" ca si ceilalti. "Cand mi-am dat seama ca banii imi pot cumpara libertatea - libertatea de la 09.00 la 17.00, libertatea de a nu avea ceasuri desteptatoare, libertatea de a nu-mi pierde timpul pe cererile ridicole ale sefului meu - mi-am investit toti banii in acest scop. Concentrati-va pe ceea ce puteti controla In loc sa va stresati pentru ceea ce se intampla in economie sau in incercarea de a anticipa ce va face piata de capital, concentrati-va asupra lucrurilor aflate in controlul dvs. Taxele de investitii va pot costa sute de mii de dolari pe intreaga durata a investitiei dvs., astfel trebuie sa reduceti aceste costuri prin investitii cu fonduri scazute. Minimizati-va impozitele (si, prin urmare, cresteti suma pe care o puteti investi), profitand de conturile cu avantaje fiscale si utilizand alte strategii legale de evitare a impozitelor. Automatizati totul Odata ce ati creat un portofoliu simplu de fonduri indexate cu costuri reduse si profitati de toate conturile cu avantaje fiscale disponibile pentru dvs., configurati investitii lunare automate si apoi ignorati complet portofoliul. Daca va puteti lua gandul si stopa emotiile de la investitiile pe care tocmai le-ati facut, nu veti fi doar mai putin stresati in timpul scaderilor inevitabile ale pietei, ci veti ajunge sa aveti si mult mai multi bani. Este usor sa veniti acasa de la serviciu si sa pierdeti patru ore uitandu-va la televizor, dar este... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro