Sfaturi de la gospodine pentru a prepara cea mai buna dulceata. Ce trebuie sa faci ca sa se lege mai repede

Sfaturi de la gospodine pentru a prepara cea mai buna dulceata. Ce trebuie sa faci ca sa se lege mai repede

Consistenta gemurilor si a dulceturilor este influentata de cantitatea de pectina de fructe. Nu toate fructele contin aceeasi cantitate de pectina si din acest motiv, la cele cu un continut scazut, ar trebui sa adaugi pectina cumparata, pentru ca dulceata sa se lege mai repede.

acum 24 luni (5 Jul 2017)

Consistenta gemurilor si a dulceturilor este influentata de cantitatea de pectina de fructe. Mai exact, pectina este o polizaharida din fructe, care la contactul cu zaharul, ofera dulceturilor si gemurilor un aspect gelatinos. Nu toate fructele contin aceeasi cantitate de pectina si din acest motiv, la cele cu un continut scazut, ar trebui sa adaugi pectina cumparata, pentru ca dulceata sa se lege mai repede. Fructele cu cel mai mare continut de pectina sunt merele, citricele, merisoarele, prunele si strugurii. Pe de alta parte, fructele cu cel mai mic nivel de pectina sunt piersicile, afinele, ciresele, caisele, perele, ananasul, zmeura si capsunile.

Testul cu lingura

Pentru a vedea daca gemul sau dulceata s-au legat, poti face testul cu lingura. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro