Sfaturi ca sa pregatesti masina pentru toamna. Cum previi aparitia ruginii pe caroserie

Sfaturi ca sa pregatesti masina pentru toamna. Cum previi aparitia ruginii pe caroserie

La inceputul sezonului rece trebuie sa avem grija ca sistemul de incalzire sa functioneze la parametri optimi. Si instalatia de dezaburire (ventilatorul cu aer cald de la parbriz si instalatia de la luneta) trebuie verificata, dar si filtrul de clima. Se impune deci o verificare a franelor, suspensiilor, a nivelului lichidelor (cel de racire, de frana, lichidul de servodirectie si cel al stergatoarelor de parbriz), a filtrelor, partea electrica a masinii, dar si sistemul de aer conditionat.

acum 62 luni (16 Sep 2017)

La inceputul sezonului rece trebuie sa avem grija ca sistemul de incalzire sa functioneze la parametri optimi. Si instalatia de dezaburire (ventilatorul cu aer cald de la parbriz si instalatia de la luneta) trebuie verificata, dar si filtrul de clima. Si suspensiile necesita atentie din partea proprietarilor de autovehicule. O aderenta buna este data si de suspensiile care sunt intr-o stare buna de functionare. Prin urmare, este necesar sa le verifici intr-un service auto si, daca este necesar, sa le schimbi. Peste vara, din cauza temperaturilor ridicate, lamelele se pot deteriora: devin rigide, se crapa si lasa dare de apa pe parbriz. "Cumpara lamele noi si de calitate, chiar daca sunt putin mai scumpe. Asa ca mai bine cumperi un produs de calitate mai scump, decat sa cumperi des produse ieftine", explica Marcel Boghian, inginer auto. Se impune deci o verificare a franelor, suspensiilor, a nivelului lichidelor (cel de racire, de frana, lichidul de servodirectie si cel al stergatoarelor de parbriz), a filtrelor, partea electrica a masinii, dar si sistemul de aer conditionat. Si caroseria are nevoie de intretinere, un lucru pe care il poti face usor ducand masina la o spalatorie, unde sa ceri sa fie degresata si data cu ceara speciala care sa impiedice aparitia ruginii.

Cumpara o prelata

Daca circuli cu masina rar, ar fi cazul ca pe timp de toamna sa o protejezi cu o prelata. Cumpara o prelata care sa se potriveasca masinii tale, de preferat din plastic sau cauciucata.

Arunca lucrurile inutile

Masina trebuie debarasata din cand in cand de lucrurile pe care nu le mai folosesti. Peste vara se aduna in portbagaj si habitaclu diferite obiecte: umbrele de plaja, stativul pentru umbrela, saltele de plaja, sticle si bidoane goale, hartii, ambalaje si cutii. Pe de alta parte, aceste obiecte care acum iti sunt nefolositoare, ar putea fi inlocuite cu cele cu adevarat utile: o pe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro