Sfatul nutritionistului: Ce inseamna alimentatia corecta in timpul POSTULUI

Insa, medicul spune ca bolnavii de diabet zaharat, persoanele cu boli cronice grave si cele care sufera de infectii au nevoie de sfatul medicului inainte de post, pentru ca eliminarea alimentelor din carne, oua sau lapte le-ar putea agrava starea de sanatate. Iesirea din post Nutritionistul recomanda ca trecerea de la perioada de post la alimentatia normala sa se faca treptat, fara exagerari in privinta cantitatilor de mancare si a cantitatilor de alcool.

acum 69 luni (2 Mar 2015)

Medicul primar specialist in diabet zaharat, boli de nutritie si metabolism, doctorul Eduard Adamescu, explica pentru cititorii Romania Libera care sunt cele mai frecvente greseli de alimentatie in timpul postului si care sunt riscurile de sanatate la care se expun romanii care fac aceste greseli.

Pregatirea pentru post

Nutritionistul spune ca oamenii sanatosi nu au nevoie de o pregatire speciala pentru a intra in post.

"Persoanele adulte sanatoase nu au nevoie de o pregatire speciala, poate doar o trecere treptata, o saptamana fara preparate din carne, dar cu lactate si oua", explica doctorul.

Insa, medicul spune ca bolnavii de diabet zaharat, persoanele cu boli cronice grave si cele care sufera de infectii au nevoie de sfatul medicului inainte de post, pentru ca eliminarea alimentelor din carne, oua sau lapte le-ar putea agrava starea de sanatate.

Alimente recomandate in post

Alimentatia recomandata de medic in perioada postului trebuie sa cuprinda legume si fructe proaspete, surse de proteine vegetale, precum fasole, soia, mazare, ciuperci si branza tofu.

Riscurile alimentatiei in post

Specialistul arata un consum excesiv de produse de soia in perioada postului poate pune in pericol starea de sanatate. Aportul exagerat de glucide poate duce la cresterea greutatii, iar consumul exagerat de derivate din soia ambalate duce la un aport crescut de aditivi alimentari de calitate indoielnica", spune medicul.

Mai mult, nutritionistul crede ca acumularea unor kilograme, cauzata de perioada de post duce la agravarea bolilor metabolice, la cresterea riscului cardiovascular sau la probleme articulare.

Doctorul spune ca proteinele animale au roluri complexe in organism, iar eliminarea drastica a acestora din alimentatie, fara inlocuirea cu proteine vegetale de calitate, poate duce la scaderea imunitatii.

De asemenea, lipsa proteinelor animale poate duce la anemie, prin scaderea... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro