Sfasietoarea poveste a lui Orfeu si Euridice, tratata plastic intr-o lucrare a celebrului Gustav Klimt, expusa la Muzeul National de Arta pana in 31 mai

Sfasietoarea poveste a lui Orfeu si Euridice, tratata plastic intr-o lucrare a celebrului Gustav Klimt, expusa la Muzeul National de Arta pana in 31 mai

Prin seria de conferinte intitulata "Opere in prim plan" invitam publicul sa intre in dialog direct cu opere de pictura si sculptura mai putin sau chiar deloc cunoscute din depozitele Sectiei de Arta Europeana.

acum 90 luni (6 Apr 2016)

Lucrarea propusa spre expunere in lunile aprilie-mai este una dintre schitele realizate de artistul austriac Gustav Klimt pentru decoratia plafonului teatrului din Fiume (azi Rijeka, Croatia). Realizata in 1885, lucrarea "Orfeu si Euridice" a fost oferita spre vanzare de Klimt insusi ca stadiu premergator al operei finale unei galerii vieneze, de unde va fi achizitionata in 1912 de un colectionar roman. In miercurea gratuita (6 aprilie 2016) intrarea este libera, prima zi de miercuri din luna fiind si zi de vizitare gratuita a intregului muzeu.

Prin seria de conferinte intitulata "Opere in prim plan" invitam publicul sa intre in dialog direct cu opere de pictura si sculptura mai putin sau chiar deloc cunoscute din depozitele Sectiei de Arta Europeana. Timp de doua luni lucrarile selectate vor fi expuse in una din salile galeriei permanente in vederea valorificarii lor din perspectiva unor teme diverse (atributie, iconografie, istoria piesei, comanditari, contextul realizarii) si in corelatie cu lucrarile din expunere.

Info

Schita versus lucrare finita

Gustav Klimt - Orfeu si Euridice, 1885

Galeria de Arta Europeana, sala 12

Miercuri, 6 aprilie 2016, ora 16.00 - Intrare libera

Sambata, 7 mai 2016, ora 12.00 - Tarif: 10 lei

Inscrieri la: programari@art.museum.ro sau 021.314.81.19 ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro