Sfarsit tragic pentru un baietel de 4 ani, din Vaslui. Micutul, aflat in plasament, a cazut de la etajul VI

Sfarsit tragic pentru un baietel de 4 ani, din Vaslui. Micutul, aflat in plasament, a cazut de la etajul VI

Politistii de la Biroul de Investigatii Criminale Vaslui s-au deplasat la locul tragicului eveniment imediat ce a fost anuntat cazul la 112. "Copilul de 4 ani a fost preluat de un echipaj TIM (Terapie Intensiva Mobila) in coma de gradul IV si a fost dus la Spitalul Judetean", a precizat Aurora Popa, manager al Statiei de Ambulanta a Judetului (SAJ) Vaslui.

acum 49 luni (2 Aug 2015)

Politistii de la Biroul de Investigatii Criminale Vaslui s-au deplasat la locul tragicului eveniment imediat ce a fost anuntat cazul la 112. Din primele cercetari demarate de anchetatori reiese ca baietelul de 4 ani, aflat in plasament in aceasta familie din primele zile de viata, era diagnostiocat cu autism. Se afla acasa impreuna cu tatal de imprumut, barbatul fiind asistent maternal si nu sotia acestuia.

Barbatul s-a dus la bucatarie sa-i incalzeasca mancarea si l-a scapat din vedere pe micut.

"Copilul de 4 ani a fost preluat de un echipaj TIM (Terapie Intensiva Mobila) in coma de gradul IV si a fost dus la Spitalul Judetean", a precizat Aurora Popa, manager al Statiei de Ambulanta a Judetului (SAJ) Vaslui.

Interventia rapida a echipajului medical de la SAJ Vaslui nu a avut efectul scontat. Luat in plasament de la 7 zile

"In cauza s-a dispus efectuarea necropsiei. Se fac cercetari pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa", a spus Loredana David, responsabil mass-media in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui.

Copilul se afla in plasament familial la aceasta familie de cand avea doar sapte zile. La momentul tragediei, mama de imprumut nu se afla acasa. Geamurile de la apartament erau securizate, erau luate toate masurile pentru protectia minorului. Asistent maternal era barbatul si anterior a mai avut un copil in plasament de care s-a ingrijit foarte bine si a fost reintegrat in familie. A fost dispusa efectuarea propriei anchete si rezultatele vor fi coroborate cu cele din ancheta Politiei si se vor lua masurile legale", a spus Irina Cimpeanu, putatorul de cuvant al Protectiei Copilului Vaslui. Parintii de imprumut sunt in stare de soc. Un student din Buzau a murit la o saptamana dupa ce a cazut de la etajul al doilea al unui bloc din Capitala ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro