Sfantul Spiridon, facatorul de minuni cu papucii tociti: ziua in care e interzisa munca, iar saracii se imbogatesc

Sfantul Spiridon, facatorul de minuni cu papucii tociti: ziua in care e interzisa munca, iar saracii se imbogatesc

La sate nu se injuga vitele pentru ca este rau de paguba, iar animalelor de tractiune li se da sa manance fanul din mana", spun specialistii in Etnografie si Folclor de la Muzeul Dunarii de Jos din Calarasi. De ce se mananca mere astazi si de ce nu avem voie sa muncim Traditii si obiceiuri de Sanziene, cand se deschid cerurile.

acum 59 luni (12 Dec 2015)

Datorita minunilor savarsite in intreaga lume, Sfantul Spiridon a fost denumit si "Sfantul calator".

Ce sa faci pentru spor in casa

In credinta populara se spune ca Sfantul Spiridon ii apara pe cei care ii cinstesc ziua, trimitandu-le minuni si ii pedepseste pe cei care il nesocotesc.

"Prin traditie, Sfantul Spiridon este patronul cizmarilor, al cojocarilor si olarilor, care-l cinstesc prin petreceri si prin voie-buna. Pentru sanatatea intregii familii, pentru castig si pentru spor in casa, in ziua praznicului nu se lucreaza in gospodarie: nu se coase, nu se spala rufe si nu se face curatenie. La sate nu se injuga vitele pentru ca este rau de paguba, iar animalelor de tractiune li se da sa manance fanul din mana", spun specialistii in Etnografie si Folclor de la Muzeul Dunarii de Jos din Calarasi.

Agheasma pentru toate bolile

Se mai spune ca in aceasta zi, saracii se imbogatesc, iar bolnavii se vindeca. E tinut ca aparator de boli de vite, de oameni.

Moastele se afla in insula Corfu

Sfantul Spiridon s-a nascut in jurul anului 270, in localitatea Skia din insula Cipru, pe timpul Sfantului Imparat Constantin cel Mare, noteaza crestinortodox.ro. Spiridon a fost ales episcop al cetatii Trimitunda, din apropierea orasului Pafos, el participand si la primul Sinod Ecumenic de la Niceea, in anul 325.

In jurul anului 295, in timpul persecutiilor duse de imparatul Maximian, Spiridon este arestat si exilat pentru o perioada. Sfantul a murit in anul 348, la varsta de 78 de ani, fiind ingropat in Biserica Sfintii Apostoli din Trimitunda. In anul 1453, moastele Sfantului Spiridon au fost duse in Serbia, iar apoi au fost mutate in insula Corfu din Grecia, unde se afla si in ziua de azi.

Va recomandam si:

Traditii de Sfantul Ilie, facatorul de minuni care trasneste ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro