Sfantul sarbatorit pe 29 februarie, din patru in patru ani

Sfantul sarbatorit pe 29 februarie, din patru in patru ani

In realitate, scrie Tudor Pamfile, anii bisecti sunt anii in care luna februarie este de 29 de zile in loc de 28 de zile, iar anul are 366 de zile in loc de 365 de zile. In orasul Marsilia va infiinta doua manastiri: una de calugari, in partea de sud a Marsiliei, de cealalta parte a portului, care avea sa devina celebra abatie "Saint-Victor" (numita astfel dupa un martir din Marsilia din secolul III), si una de calugarite, in oras, cunoscuta sub numele de "Saint-Sauveur".

acum 60 luni (29 Feb 2016)

De ce are luna februarie cate 29 de zile la fiecare patru ani?

Odata Sfantul Casian (cu hramul la 29 februarie) s-a dus la Dumnezeu si a inceput sa se planga Mantuitorului ca oamenii nu-l cinstesc si pe dansul, cum ii cinstesc pe ceilalti sfinti. Ceilalti sfinti au facut multe fapte bune si de aceea au cate o zi de tinere. cum am vazut-o, m-am aruncat in apa si am scapat-o de primejdie, iar pe oamenii ei, de la moarte. Si de-atunci, luna februarie are cate 29 de zile la fiecare patru ani.

In realitate, scrie Tudor Pamfile, anii bisecti sunt anii in care luna februarie este de 29 de zile in loc de 28 de zile, iar anul are 366 de zile in loc de 365 de zile. Ziua suplimentara necesara o data la 4 ani, este pentru a corecta diferentele calendaristice, deoarece anul calendaristic are in realitate 365 de zile si aproximativ 6 ore.

Totodata, anii de care ne folosim pentru a exprima datele trebuie sa se compuna dintr-un numar exact de zile, in caz contrar existand situatia ca o aceeasi zi sa apartina in acelasi timp atat anului ce se termina, cat si anului care incepe. Fara aceasta zi suplimentara, anotimpurile ar incepe sa se plaseze fata de calendar, astfel incat in aproximativ 700 de ani, luna iulie ar fi o luna de iarna in emisfera nordica. Urmand aceasta regula, durata medie a anului calendaristic este de 365,2425 zile care este o aproximatie destul de buna, dar nici ea exacta. o exceptii de la regula de baza (nu sunt bisecti): 1800, 1900, 2100, 2200...

Prieten cu Ioan Gura de Aur

Conform scrierilor teologice, sfantul Ioan Casian a fost prieten bun cu doi mari sfinti ai Bisericii - Ioan Gura de Aur si Papa Leon cel Mare, la cererea caruia a scris "Despre intruparea Domnului", un tratat de condamnare a ereziei nestoriene.

Sfantul Ioan Casian s-a nascut in jurul anului 360, in provincia romana Scythia Minor (Dobrogea de astazi). Satul natal era situat in partea apuseana a teritoriului care apartinea de cet... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro