SFANTA CUVIOASA PARASCHEVA 2014. Povestea femeii care si-a prevazut sfarsitul

SFANTA CUVIOASA PARASCHEVA 2014. Povestea femeii care si-a prevazut sfarsitul

Desi stabilisera ca urmau sa vina la Iasi luni, adica astazi, femeia s-a razgandit si i-a spus vecinei ca vrea musai sa ajunga la randul pelerinilor vineri, chiar de-ar fi sa stea la rand doua zile.

acum 98 luni (13 Oct 2014)

Credea cu adevarat in puterea Sfintei de a-i ajuta pe cei aflati la necaz. Acum, ducea in spate propriul necaz: suferea de o boala de inima si o macina un dor teribil pentru fetele care au plecat la munca in strainatate. In mod cu totul neasteptat, apropiatii sustin ca in momentul in care a plecat de acasa a parut sa stie ca o asteapta moartea. Si-a luat ramas bun de la rude si i-a sunat pe cei dragi pentru a le cere iertare. Ca si in ultimii 15 ani, inainte de a pleca in pelerinaj, Vasilica Scrimiciuc a vorbit cu vecina impreuna cu care venise sa se inchine la moastele Sfintei Parascheva. Desi stabilisera ca urmau sa vina la Iasi luni, adica astazi, femeia s-a razgandit si i-a spus vecinei ca vrea musai sa ajunga la randul pelerinilor vineri, chiar de-ar fi sa stea la rand doua zile.

"A venit vineri de dimineata la mine, foarte hotarata, sa imi spuna ca astazi merge la Sfanta Parascheva, sa merg si eu cu ea. M-am mirat pentru ca noi vorbisem deja si era vorba sa megem luni, la inceputul saptamanii. Am plecat de acasa la 16.45. S-a oprit la nepoata intai, la Targu Frumos, apoi am mers cu trenul la Iasi", si-a amintit Petronela Hartanu. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro