Sexul pe bani. Cate prostituate avea micul Paris, cat se castiga la bordel acum un secol si care era cea mai poftita "fetita"

Sexul pe bani. Cate prostituate avea micul Paris, cat se castiga la bordel acum un secol si care era cea mai poftita

Doar 10% dintre ele strangeau peste 10.000 de lei, in vreme ce un muncitor castiga, in medie, 2.000 de lei, un avocat - 6.000 de lei, un medic - 9.000 de lei, iar un ministru 54.000 de lei", noteaza autorul. Bucurestii inceputului de veac XX, "inca nemecanizat si, de aceea, mai umanizat" pastra "vestigii ale timpului vechi" de la cucoanele "cu rochii impedicate si palarii cloche" la "ultimii spoitori in salvari arnautesti, tabarati cu tot tribul in cap cu bulibasa cel matahalos, pletos si barbos, pe maidane".

acum 37 luni (4 Mar 2017)

"La intrarea in bordel se platea o taxa de intrare, iar clientul primea un bilet. Doar 10% dintre ele strangeau peste 10.000 de lei, in vreme ce un muncitor castiga, in medie, 2.000 de lei, un avocat - 6.000 de lei, un medic - 9.000 de lei, iar un ministru 54.000 de lei", noteaza autorul. Afacerea era atat de rentabila in anul 1921, incat chiar si cu abonamentul intrai greu in bordel duminica si de sarbatori.

Fisa de sanatate

Intre anii 1925 - 1927, in baza unei noi legi aparute, era interzisa prostitutia in casele de toleranta, iar persoanele care vroiau sa practice in continuare aceasta meserie se expuneau riscului penal al delictului de contaminare cu boli venerice. Condica a fost inlocuita cu o fisa de sanatate care a devenit confidentiala si cuprindea starea de sanatate a persoanelor care prestau.

Intr-un document din 1927 este mentionat faptul ca, in Romania, practicau prostitutia 12.431 femei: 9.610 romance, 8 italience, 17 frantuzoaice, 18 grecoaice, 61 rusoaice, 25 turcoaice, 1.404 unguroaice, 170 poloneze, 171 cehoaice si 947 de alte nationalitati. In 1930, a aparut legea sanitara, prin care trebuiau desfiintate casele de toleranta, iar prostitutia era scoasa in afara legii, dar "meseria" a continuat sa functioneze sub protectia tacita a autoritatilor

Amanta ministrului Rusiei

Prostituatele erau pe alese. Astfel, aflam din aceeasi lucrare care erau fetele cu cea mai mare cautare printre domnii bogati si amatori de pasiuni devastatoare:

"Lili Gheorghiadis, cea blonda, azi tarandu-si picioarele adipoase ca de elefant, Lina-Magazia, proprietareasa cuminte, peste drum de liceul Lazar. Batran deja, omul a avut bunul simt sa moara la timpul cuvenit si sa lase in urma lui o mostenire indeajuns de consistenta incat "Mimisor" sa nu mai fie obligata sa "faca piata" decat din propria ei placere". Era foarte cautata, avea "clienti" din lumea bun... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro