"Sexgate in sutana": episcopul Husilor, filmat alaturi de un barbat in ipostaze pornografice. Cine apare alaturi de prelat

Cei trei preoti acuzati de santaj, de la stanga la dreapta: Mihail Razvan Bumbu, Cristian Sebastian Jitaru si Gheorghe Damian, au fost adusi in arestul Politiei Vaslui FOTO Simona Voicu Acesta a precizat ca nu a vizionat filmuletul despre care reprezinta obiectul santajului insa a precizat ca procurorii DNA au prezentat la dosarul analizat de judecatori mai multe capturi din respectiva filmare. Apropiatii preotilor Razvan Mihai Bumbu si Gheorghe Damian sustin ca de fapt acestia solicitau fonduri pentru anumite lucrari de reparatii la bisericile la care slujeau, ca intre ei si episcop era o relatie tensionata si ca inaltul prelat i-ar fi amenintat ca ii va muta la alte parohii de rang inferior.

acum 46 luni (16 Jun 2017)

Judecatorii vasluieni au dispus plasarea celor trei preoti in arest la domiciliu, impunandu-le o serie de obligatii, pe langa interdictia de a parasi imobilele in care locuiesc.

Sentinta pronuntata de judecatorii vasluieni nu este definitiva, Curtea de Apel Iasi urmand sa hotarasca daca cei trei preoti vor fi cercetati in stare de libertate sau in arest la domiciliu. Noi ne-am spus punctul de vedere in fata instantei, avem mult de lucru ca si aparatori in acest dosar, pentru a demonstra ca nu a existat infractiunea de santaj, astfel cum a fost ea prezentata de procurori.

Cei trei preoti acuzati de santaj, de la stanga la dreapta: Mihail Razvan Bumbu, Cristian Sebastian Jitaru si Gheorghe Damian, au fost adusi in arestul Politiei Vaslui FOTO Simona Voicu

Acesta a precizat ca nu a vizionat filmuletul despre care reprezinta obiectul santajului insa a precizat ca procurorii DNA au prezentat la dosarul analizat de judecatori mai multe capturi din respectiva filmare.

Filmare compromitatoare de 15 minute

In aceste imagini, episcopul Corneliu Barladeanu ar aparea in ipostaze compromitatoare pe o filmare de 15 minute, alaturi de un tanar, despre care surse neoficiale afirma ca ar fi un fost elev al Seminarului Teologic Husi, in prezent preot intr-o comuna din Vaslui.

Surse judiciare au precizat pentru "Adevarul" ca pe data de 30 mai 2017 consilierii Episcopiei Husilor au fost abordati de preotul Jitaru. Arhimandritul le-ar fi spus ca detine un material compromitator cu Episcopul Corneliu si le-ar fi spus ca, in cazul in care Preafericitul Corneliu nu va interveni pentru a-l propune pentru functia de episcop vicar, va oferi presei materialul compromitator si-l va folosi in cadrul Sfantului Sinod din data de 15 iunie pentru a-l denigra.

FOTO: Arhimandritul Jitaru l-ar fi santajat pe episcop pentru un post de vicarCiteste intreg articolul pe adevarul.ro