Sex si usturoi mai mult si somn mai putin. Noua reteta pentru o inima sanatoasa

Sex si usturoi mai mult si somn mai putin. Noua reteta pentru o inima sanatoasa

Niciodata nu este prea devreme sa iei masuri de protejare a sanatatii inimii, cu atat mai mult cu cat ateroscleroza - boala cauzata de depunerile de grasime pe artere - si care duce inevitabil la boli de inima si atac miocardic debuteaza in jurul varstei de 25 de ani, explica cardiologul Johannes Hinrich von Borstel, autorul cartii "Inima, o istorie a celui mai important organ din corp". Un studiu recent facut de Universitatea din Michigan, pe 2.200 de persoane a relevat faptul ca femeile trecute de 50 de ani care intretin relatii sexuale regulate au o tensiune mai scazuta si mai putine riscuri de a dezvolta boli de inima.

acum 77 luni (3 Nov 2016)

Niciodata nu este prea devreme sa iei masuri de protejare a sanatatii inimii, cu atat mai mult cu cat ateroscleroza - boala cauzata de depunerile de grasime pe artere - si care duce inevitabil la boli de inima si atac miocardic debuteaza in jurul varstei de 25 de ani, explica cardiologul Johannes Hinrich von Borstel, autorul cartii "Inima, o istorie a celui mai important organ din corp".

Ateroscleroza este singura boala pe care absolut toti o avem la varste de 50 de ani, pretinde acesta. De opri, nu o putem opri, insa o putem incetini, adauga medicul, citat de telegraph.co.uk. Facand mai mult sex, indiferent de varsta, cu persoana iubita ca altminteri nu da rezultate, e de parere cardiologul, are a ajuns la aceasta concluzie in urma consultatiilor acordate pacientilor.

Un orgasm poate elibera 50 de compusi chimici diferiti, una dintre substante - oxitocina - atimulata de contactul fizic, este cunoscuta ca actionand asupra scaderii presiunii sanguine, vindecarii ranilor si reducerii stresului.

Un studiu recent facut de Universitatea din Michigan, pe 2.200 de persoane a relevat faptul ca femeile trecute de 50 de ani care intretin relatii sexuale regulate au o tensiune mai scazuta si mai putine riscuri de a dezvolta boli de inima. Un nivel inalt al colesterolului "rau" - LDL - produce depozite de grasime pe peretii vaselor de sange ducand in final al ateroscleroza, mai spune von Borstel.

Chiar si persoanele care sufera de angina sau au avut recent un atac de cord se pot considera apti pentru sex dupa 4-6 saptamani de la episodul de boala, dau asigurari expertii. Usturoi in fiecare zi

Fructele si legumele contin fitochimicale care au acelasi efect de protectie asupra inimii precum medicamentele, fara a fi cazul de doze perciuloase pentru organism, mai spune specialistul. Acesta a enumerat ghimbirul, ceapa si usturoiul care protejeaza vasele mici de sa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro