Sex si pedepse cutremuratoare din Roma antica. Ce rol aveau perucile pubiene si ce pateau cei ce faceau sex cu sotiile altora

Sex si pedepse cutremuratoare din Roma antica. Ce rol aveau perucile pubiene si ce pateau cei ce faceau sex cu sotiile altora

Sotul femeii infidele avea dreptul sa il pedepseasca fizic pe ce cel care se culcase cu sotia lui si exista un obicei cunoscut de toti: celui care facea sex cu sotia altui cetatean roman i se baga o ridiche in anus. Cu toate acestea, a inceput o poveste de dragoste cu Sporus, un barbat tanar, care semana foarte bine cu Poppaea.

acum 104 luni (22 Aug 2015)

In cartea "The Joy of Sexus: Lust, Love, & Longing in the Ancient World", scriitoarea Vicki Leon povesteste despre practicile sexuale din Antichitate si despre modul in care sexul era privit in societate. Potrivit scriitoarei, acesta era obisnuit sa i se satisfaca orice fantezie sexual pe care o avea. De departe una dintre cele mai sinistre era pusa in practica cu ajutorul bebelusilor.

Barbatii, pedepsiti cu o ridiche

Barbatii din Roma antica ce indrazneau sa intretina relatii sexuale cu sotia altui roman era pedepsiti crunt, chiar in vazul tuturor. Sotul femeii infidele avea dreptul sa il pedepseasca fizic pe ce cel care se culcase cu sotia lui si exista un obicei cunoscut de toti: celui care facea sex cu sotia altui cetatean roman i se baga o ridiche in anus. Acest obicei vine de la o fobie, de la o frica, este un fel de a nu lasa totul la vedere in timpul actului sexual", explica specialistul.

Evident, perucile genitale au fost prezente si in Roma antica, fiind intalnite si in zilele noastre si folosite de cei care isi doresc sa-si condimenteze partidele de amor.

Nero, imparatul care a castrat "sosia" sotiei

O alta intamplare sinistra a avut loc tot in Roma. Imparatul roman Nero s-a indragostit nebuneste de Poppaea Sabina, o femeie casatorita cu un apropiat de-al lui. Otho Marcus, cel cu care era casatorita Poppaea, a fost numit guvernator al Lusianiei, Poppaea Sabina ajungand in patul imparatului roman. Acesta era casatorit cu Octavia, o femeie de care a divortat pentru a se casatori cu Poppaea. Capul ei a fost adus la Roma ca sa il priveasca Poppaea, cea care devenise sotia imparatului. Insarcinata a doua oara, Poppaea Sabina a fost ucisa in bataie de sotul ei, care dupa moartea ei s-a casatorit cu o alta femeie.

Cu toate acestea, a inceput o poveste de dragoste cu Sporus, un barbat tanar, care semana foarte bine cu Poppa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro