Sex si depravare in Epoca Luminilor. Marchizul de Sade - cel mai desfranat personaj din istorie, obsedat de placeri

Sex si depravare in Epoca Luminilor. Marchizul de Sade - cel mai desfranat personaj din istorie, obsedat de placeri

Donatien Alphonse Francois, numele real al Marchizului de Sade, s-a nascut intr-o bogata familie franceza, din Parisul sfarsitului de secol al XVIII-lea. "Dupa ce cateva prostituate au inaintat plangeri impotriva lui, Sade a inceput sa fie supravegheat de politia locala, care a tinut o evidenta escapadelor sale" (conform cersipamantromanesc.wordpress.com) Ibovnice sechestrate si sodomizate Dupa cateva scurte perioade petrecute in spatele gratiilor, in 1768, Marchizul de Sade a fost exilat in castelul Lacoste, domeniul sau preferat. Sadicul de Sade Experientele neobisnuite ale Marchizului de Sade au scos la iveala un nou tip de comportament uman: sadismul.

acum 92 luni (27 Mar 2015)

Donatien Alphonse Francois, numele real al Marchizului de Sade, s-a nascut intr-o bogata familie franceza, din Parisul sfarsitului de secol al XVIII-lea.

Mult mai tarziu, in adolescenta, libertinismul lui de Sade s-a transformat in desfranare. Era obsedat si dependent de sex, iar tinerele, in mare parte prostituate, care-i cedau avansurilor aveau parte de perversiuni fara margini. "Dupa ce cateva prostituate au inaintat plangeri impotriva lui, Sade a inceput sa fie supravegheat de politia locala, care a tinut o evidenta escapadelor sale" (conform cersipamantromanesc.wordpress.com)

Ibovnice sechestrate si sodomizate

Dupa cateva scurte perioade petrecute in spatele gratiilor, in 1768, Marchizul de Sade a fost exilat in castelul Lacoste, domeniul sau preferat. Cand nevoia era mai mare, in jocurile sexuale ale lui de Sade erau chemate si prostituate. In anul 1772, la Marsilia, Marchizul de Sade ajunge sa fie condamnat la moarte sub acuzatia de crima si sodomie. De Sade a fost pus sub acuzare pentru folosirea unui afrodiziac letal, de fabricatie spaniola, cu care a intoxicat mai multe prostituate.

Internat la azilul de nebuni

Dupa anul 1772 se reintoarce la domeniul Lacoste, unde isi reia neortodoxele obiceiuri. Isi satisface poftele carnale in cele mai cumplite si chinuitoare moduri, sotia sa fiind printre participantii la orgiile organizate de Marchizul de Sade. Urmeaza o noua incarcerare, dupa ce tatal unei slujnice de la domeniul sau depune impotriva sa o plangere la politie

. Aici se apuca serios de scris, prima sa lucrare fiind "Cele 120 de zile ale Sodomei".

Au urmat cartile "Justine" sau "Juliette", in toate volumele Marchizul de Sade descriind cu lux de amanunte experientele sale sexuale duse la extrem. Paraseste azilul in preajma anului 1800, insa Napoleon Bonaparte ordoneaza sa fie arestat din nou, dupa ce rasfoieste odioasele carti se... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro