Sex ocazional sau abstinenta pana la casatorie? Extremele sexualitatii, analizate de psihologi, medici si preoti

Sex ocazional sau abstinenta pana la casatorie? Extremele sexualitatii, analizate de psihologi, medici si preoti

Aproape la fiecare pas, la locul de munca, in familie sau la scoala intalnim persoane care au probleme de sexualitate. Cel putin asta sustin cei mai multi dintre psihologii care au observat ca, odata cu aparitia "modei" relatiilor fara angajament, tot mai multi tineri sufera de depresie, sunt tot mai complexati de aspectul lor fizic si se simt vulnerabili din punct de vedere emotional. Pe langa faptul ca cei care practica sexul ocazional ajung sa sufere de despresie, regret, confuzie, rusine, vina si stima de sine scazuta, medicii se confrunta cu tot mai multe cazuri in care persoanele au o boala care se transmite sexual.

acum 93 luni (1 Sep 2015)

Aproape la fiecare pas, la locul de munca, in familie sau la scoala intalnim persoane care au probleme de sexualitate. Psihologii sustin ca neintelegerea sexualitatii poate avea efecte devastatoare, in timp ce medicii atrag atentia asupra pericolelor la care se expun cei care practica sexul ocazional fara a-si lua masuri de contraceptie.

Cei mai afectati de revolutia sexuala declansata de aparitia metodelor contraceptive, respectiv de libertatea de a vedea filme pornografice cu un singur click, sunt adolescentii. Cel putin asta sustin cei mai multi dintre psihologii care au observat ca, odata cu aparitia "modei" relatiilor fara angajament, tot mai multi tineri sufera de depresie, sunt tot mai complexati de aspectul lor fizic si se simt vulnerabili din punct de vedere emotional. Daca copilul are de exemplu o mama care foloseste sexul ca sa obtina ceva, nu neaparat bunuri materiale, ci ca sa scape de o tensiune, va prelua comportamentul.

Psihologul atrage atentia si asupra modului in care parintii le explica copiilor sexul si schimbarile prin care trece corpul in preadolescenta si adolescenta.

"Eu sunt pentru a le explica copiilor inca de la varsta de 10 ani anumite aspecte despre sexualitate. Din pacate, parintii nu sunt educati sa discute cu copiii lor despre sexualite si cum trebuie sa ne raportam la actul sexual. Eu cu copii mei am cautat o modalitate sa le explic copiilor mei foarte stiintific, fara pasarele si berze, care sunt deja depasite. Copii trebuie sa isi cunoasca foarte bine corpul si organismul, pentru ca in functie de modul cum privesc sexul se vor raporta si la relatiile pe care le au cu persoanele de sex opus", explica Claudia Vaida.

In cealalta extrema, relatiile intime ocazionale sunt condamnate de cei care isi educa copiii sa pretuiasca abstinenta inducand mai ales fetelor gandirea ca daca au mai multi parteneri vor fi considerate niste femei uso... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro