Sesizare oficiala privind suspiciunea de plagiat a tezei de doctorat a Laurei Kovesi. Sefa DNA ar putea primi un verdict in luna noiembrie

Sesizare oficiala privind suspiciunea de plagiat a tezei de doctorat a Laurei Kovesi. Sefa DNA ar putea primi un verdict in luna noiembrie

Raportul comun al comisiei de lucru este analizat de comisia de specialitate si, daca in termen de trei zile de la comunicare, membrii comisiei de specialitate nu formuleaza obiectuini, acesta este transmis Consiliului General al CNATDCU, pentru a fi supus votului in plen. Universitatea de Vest din Timisoara, unde si-a sustinut Kovesi lucrarea de doctorat, a demarat, la sfarsitul saptamanii trecute, proceduri interne in vederea clarificarii situatiei aparute in spatiul public vizavi de teza de doctorat a doamnei Laura Codruta Kovesi, potrivit unui comunicat de presa al institutiei de invatamant.

acum 92 luni (7 Oct 2016)

Potrivit purtatorului de cuvant al UEFISCDI, Adriana Rotar, sesizarea urmeaza sa fie verificata daca indeplineste toate conditiile, urmand sa fie notificat Ministerul Edcatiei si Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), pentru a intra in analiza. "A fost depusa astazi o notificare din partea domnului Cristian Dogaru privind teza de doctorat a doamnei Kovesi, iar aceasta notificare va fi analizata in termenul de trei zile lucratoare, asa cum prevede ordinul de ministru si isi va urma cursul", a declarat pentru "Adevarul", purtatorul de cuvant al UEFISCDI.

Profesorul Cristian Dogaru argumenteaza ca acuzatiile de plagiat din jurul tezei de doctorat a procurorului sef al DNA, Codruta Kovesi, pot aduce prejudicii de imagine si credibilitate.

Cristian Dogaru este profesorul care a initiat si sesizarile privind suspiciunile de plagiat in mai multe teze de doctorat, printre care si lucrarile lui Victor Ponta, Florentin Pandele si Robert Negoita. De asemenea, sesizarea trebuie sa contina datele de identificare a persoanei care face sesizarea si datele de identificare a tezei de doctorat. Din momentul primirii notificarii, presedintele CNATDCU solicita presedintelui Comisiei de specialitate (in cazul Kovesi, Comisia de Stiinte Juridice) sa numeasca, in cinci zile lucratoare, o comisie de lucru, formata din trei experti.De la data constituirii comisiei de lucru, membrii acesteia analizeaza independent sesizarea si formuleza un punct de vedere, apoi, in cadrul unei reuniuni, se face un raport comun. Raportul si solutia sunt transmise presedintelui Comisiei de specialitate in termen de 30 de zile. Raportul comun al comisiei de lucru este analizat de comisia de specialitate si, daca in termen de trei zile de la comunicare, membrii comisiei de specialitate nu formuleaza obiectuini, acesta este transmis Consiliului General al CNATDCU, pentru a fi supus votului in plen.

Universitatea de Vest d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro