Serviciile secrete nu mai au bani pentru contractori | DEZVALUIRE

Este o firma aflata in anturajul serviciilor secrete romanesti, care a intrat in insolventa cu datorii de peste 39.000.000 lei, in ciuda contractelor de zeci de milioane de euro primite de la institutii de stat. Structura Financiar-Logistica a SRI a incheiat contracte de aproximativ 1,45 milioane euro pentru achizitionarea unor porti detectoare de metale, pilon de telecomunicatii instalat la Gradistea, kit-uri de transfer a datelor, dar si programe pentru administrarea si monitorizarea centralizata a datelor pentru 200 de laptop-uri. EADS a incasat 48,1 milioane de euro de la Interne La solicitarea RL, Biroul de Presa al Politiei de Frontiera a precizat ca "sistemele fixe de supraveghere ATTICA si Margot au fost instalate in perioada 2010-2013 in baza contractului incheiat de Ministerul Afacerilor Interne cu EADS Deutschland GmbH (in prezent Airbus Defence and Space GmbH) si al carui obiect este realizarea si implementarea Sistemului Integrat pentru Securitatea Frontierei (SISF)". Legat de contractele semnate cu Mira Telecom, Politia de Frontiera a mentionat ca a derulat procedurile de achizitie publica in urma carora au fost semnate doua acorduri-cadru, pe o durata de patru ani, pentru servicii de mentenanta corectiva a camerelor cu termoviziune din compunerea sistemelor fixe de supraveghere ATTICA, respectiv MARGOT, in vederea asigurarii disponibilitatii sistemelor.

acum 66 luni (4 Oct 2017)

Este o firma aflata in anturajul serviciilor secrete romanesti, care a intrat in insolventa cu datorii de peste 39.000.000 lei, in ciuda contractelor de zeci de milioane de euro primite de la institutii de stat. Generalul a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, in 2011, pentru ca a luat o casa de la RA-APPS la un pret subevaluat. In ultimii zece ani, a beneficiat de peste 200 de contracte publice. Valoarea cumulata a acestora se invarte in jurul sumei de 60 milioane de euro. Printre clientii fideli ai firmei se afla Administratia Prezidentiala, Serviciul Roman de Informatii (SRI), Directia Nationala Anticoruptie (DNA), Serviciul de Informatii Externe (SIE), Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), Ministerul Apararii, Ministerul de Interne si Politia de Frontiera. Motivul - simplu, dar foarte relevant: compania are de platit datorii de peste 39 milioane lei. Asta desi, in ultimii trei ani fiscali, societatea a raportat o cifra de afaceri neta de aproximativ 130 milioane lei si un profit cumulat de 3,7 milioane lei.

Compania Provision Software Division, controlata de Alexandru Andriescu, s-a opus intrarii in insolventa a Mira Telecom pentru ca ar avea de recuperat o suma de aproximativ un milion de euro. Andriescu a contestat intrarea in insolventa, motivand ca "actiunea debitoarei este abuziva, introdusa cu rea-credinta, aceasta urmand a incasa, in mod cert, o suma mare de bani de la Regia Autonoma RASIROM", mentioneaza supervizor.ro.

Contestatarul a livrat echipamente pentru NATO

In plus, Andriescu a mai spus ca a livrat doua loturi de produse IT catre MIRA Telecom.

La acest fond, gestionat de Romania prin Serviciul Roman de Informatii, tara noastra a contribuit cu suma de 500.000 euro.

Cu alte cuvinte, un om de afaceri acuza ca, nici mai mult, nici mai putin, un proiect strategic al NATO este periclitat de o companie romaneasca obisnuita sa fie potopita cu bani de la institutii publice.

<... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro