Serviciile secrete italiene si tunisiene avertizeaza ca sute de jihadisti ISIS au patruns in Europa

Serviciile secrete italiene si tunisiene avertizeaza ca sute de jihadisti ISIS au patruns in Europa

Grupul de 400 de militanti este condus de teroristul albanez Lavdrim Muhaxheri, inalt comandant al Statului Islamic, imsarcinat cu recrutarea , cunoscut si ca Abu Abdullah al-Kosovo, scrie RT. Anuntul a fost facut de ministrul tunisian de interne, Hedi Majdoub, care a precizat ca alti aproximativ 800 de astfel de indivizi au revenit in Tunisia, circa 300 dintre ei fiind "foarte periculosi".

acum 51 luni (4 Jan 2017)

Grupul de 400 de militanti este condus de teroristul albanez

Lavdrim Muhaxheri, inalt comandant al Statului Islamic, imsarcinat cu recrutarea , cunoscut si ca Abu Abdullah al-Kosovo, scrie RT. Si autoritatile din Tunisia au intocmit o lista cu 2.929 de tunisieni suspectati de legaturi cu grupari jihadiste si care in prezent se afla in alte tari, cateva sute dintre ei fiind in Europa. Anuntul a fost facut de ministrul tunisian de interne, Hedi Majdoub, care a precizat ca alti aproximativ 800 de astfel de indivizi au revenit in Tunisia, circa 300 dintre ei fiind "foarte periculosi". Tunisia -- tara unde a inceput asa-numita "Primavara araba" si practic singura unde aceasta miscare a condus la instalarea unui regim democratic -- a devenit principala sursa de unde isi recruteaza adepti jihadisti cum sunt cei din gruparea Statul Islamic. Estimarile ONU le depasesc pe cele ale guvernului de la Tunis si fac referire la circa 5.500 de tunisieni care s-au alaturat jihadistilor. Printre ei s-a numarat si Anis Amri, autorul atacului terorist comis la un targ de Craciun la Berlin, conform unei inregistrari video el jurand credinta gruparii Statul Islamic.

Pe de alta parte, generalul Mahmoud Freihat, seful Statului Major General al armatei iordaniene, a avertizat ca Statul Islamic are o mare influenta asupra centrelor pentru refugiati din Iordania, unde au ajuns si celule adormite ale gruparii teroriste, care ar putea ameninta in curand granitele regatului. Acesta a explicat intr-un interviu acordat BBC Arabic ca taberele de refugiati Rukban si Hadallat, aflate in Iordania, sunt controlate deja de teroristi. In aceste centre se afla un numar mare de refugiati, circa 100.000, majoritatea veniti din zone controlate de gruparea terorista. Deja aceste centre in care s-au infiltrat jihadisti incep sa serveasca drept rampe de lansare pentru atacuri asupra politiei de frontiera iordaniene, sustine seful Statului Major General din armata iordaniana. Generalul a mai atras ate... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro