Service-urile independente: Liviu Dragnea este singura persoana care poate rezolva criza RCA

Service-urile independente: Liviu Dragnea este singura persoana care poate rezolva criza RCA

Guvernul a aprobat anul trecut, la presiunile patronatelor din transportul rutier, o Ordonanta de Urgenta (OUG) care impune inghetarea preturilor RCA pentru sase luni, prin fixarea unor preturi maxime de catre ASF. Potrivit reprezentantilor service-urilor independente, la aproape 6 luni de la decizia de plafonare a tarifelor RCA, statul roman "se afla exact in aceeasi situatie, fara solutii, fara nicio strategie, cu persoane total nepotrivite in conducerea ASF si o industrie de transport care nu mai este dispusa la concesii si care se pregateste de proteste".

acum 77 luni (8 May 2017)

Guvernul a aprobat anul trecut, la presiunile patronatelor din transportul rutier, o Ordonanta de Urgenta (OUG) care impune inghetarea preturilor RCA pentru sase luni, prin fixarea unor preturi maxime de catre ASF.

Luni dimineata, ASSAI i-a transmis o scrisoare lui Liviu Dragnea, pe tema problemelor din piata RCA, deplangand incapacitatea institutiilor romanesti de a gestiona aceasta criza majora care se prefigureaza, precum si unele solutii care ar trebui adoptate urgent.

Potrivit reprezentantilor service-urilor independente, la aproape 6 luni de la decizia de plafonare a tarifelor RCA, statul roman "se afla exact in aceeasi situatie, fara solutii, fara nicio strategie, cu persoane total nepotrivite in conducerea ASF si o industrie de transport care nu mai este dispusa la concesii si care se pregateste de proteste".

Prelungirea cu inca 3 luni a perioadei de plafonare a tarifelor RCA, sustine ASSAI, ar putea fi adoptata doar in conditiile in care o serie de masuri de corectare a acestei situatii nu ar fi dat rezultate. "ASF nu a luat nicio masura realista si concreta in cele 6 luni pentru corectarea derapajelor de cost din piata de asigurari si in aceste conditii, in care nu a fost adoptata nicio masura, este aproape imposibil sa fie intrunite conditiile minim necesare prelungirii perioadei de plafonare a tarifelor RCA cu inca 3 luni", reclama ASSAI.

"O eventuala prelungire a perioadei de plafonare a tarifelor RCA ar conduce doar la castigarea de timp pentru statul roman si consumatori, insa nu ar rezolva problema pretului RCA, pentru ca statul roman, in loc sa trateze cauza, ia in calcul sa trateze efectele", a explicat Cristian Muntean.

Potrivit lui, in situatia putin probabila in care s-ar putea prelungi perioada de plafonare a tarifelor RCA, statul roman se confrunta cu doua probleme majore, care duc inevitabil spre esec, respectiv lipsa unei strategii ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro