"Serile Filmului Romanesc Timpul", dedicate actorului George Mihaita

"Serile Filmului Romanesc Timpul", un festival al cinematografiei romanesti, isi deschide portile celei de a VI-a editii miercuri, 6 mai, la Iasi. Criticul de film Irina Margareta Nistor este consultantul cinematografic al festivalului si va fi prezenta, alaturi de invitati, la intalnirile cu iubitorii de film romanesc din Iasi.

acum 61 luni (5 May 2015)

"Serile Filmului Romanesc Timpul", un festival al cinematografiei romanesti, isi deschide portile celei de a VI-a editii miercuri, 6 mai, la Iasi. Evenimentul, organizat de Asociatia Studentilor Jurnalisti si Asociatia Revistei Timpul, ii este dedicat anul acesta actorului George Mihaita. "Seara de Gala va contine momente unice, dedicate actorului George Mihaita, caruia ii va fi oferit un premiu pentru intreaga activitate de pe scena filmului romanesc. Alaturi de actor vor fi prezenti Irina Margareta Nistor (consultant cinematografic al festivalului), actorul Vladimir Gaitan si actrita Ileana Popovici", se arata in comunicatul remis de organizatori. Majoritatea filmelor de anul acesta pornesc de la anumite fapte reale, situatii intamplate sau care recompun anumite momente.

Criticul de film Irina Margareta Nistor este consultantul cinematografic al festivalului si va fi prezenta, alaturi de invitati, la intalnirile cu iubitorii de film romanesc din Iasi. "Serile Filmului Romanesc Timpul debuteaza pe 6 mai, cu o pelicula-far a anilor ’60, Reconstituirea, al carei protagonist, acum la 66 de ani, are in continuare sufletul adolescentilor, pe care ii cucereste si calauzeste de atata vreme, cu un farmec incontestabil: George Mihaita, romanul si europeanul. O intalnire ce cu siguranta va ramane de neuitat, intiparita in memoria afectiva a publicului iesean, cinefil, de toate generatiile", a explicat Irina Margareta Nistor. Festivalurile de acest gen au sens tocmai pentru ca valorile filmului romanesc sa nu fie uitate", a precizat Adrian Paduraru, la conferinta de presa organizata cu ocazia lansarii festivalului, la Teatrul National din Bucuresti.

Institutul Cultural Roman este partener al festivalului, iar pe 6 mai, in cadrul Galei de deschidere a SFR TIMPUL, actorul George Mihaita va primi din partea institutiei un premiu pentru intreaga activitate. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro