Serie de raiduri franco-americane contra Statului Islamic in Siria. Un lider jihadist a fost ucis langa frontiera siriano-iordaniana

Serie de raiduri franco-americane contra Statului Islamic in Siria. Un lider jihadist a fost ucis langa frontiera siriano-iordaniana

Bombardiere Rafale si Mirage 2000 au parasutat 20 de bombe care au distrus un post de comandament si o tabara de antrenament din Rakka, ambele folosite de SI. Statul Major francez a precizat ca a vizat in primul rand un obiectiv situat la sase kilometri sud de Rakka si "utilizat de SI ca post de comandament, centru de recrutare si depozit de arme si munitii". De asemenea, atacurile franceze au vizat o tinta situata la vest de Rakka, si anume o "cladire industriala neterminata" care "gazduia o tabara de antrenament si celule de recrutare".

acum 88 luni (16 Nov 2015)

116 camioane-cisterna apartinand SI distruse

Avioane ale coalitiei internationale anti-SI au distrus 116 camioane-cisterna utilizate de jihadisti in estul Siriei, a anuntat Pentagonul.

Camioanele au fost distruse duminica, in apropiere de Bukamal, la granita siriano-irakiana.

Acest atac a avut loc in contextul intensificarii eforturilor internationale anti-SI, fiind vizate in special campurile petrolifere controlate de Statul Islamic in Siria. Jihadistii din cadrul SI ar castiga aproximativ 1,5 milioane de dolari pe zi in urma contrabandei cu petrol, pe care il vinde cu un pret mediu de 45 de dolari pe baril, potrivit Financial Times. Atacuri franceze anti-SI

Duminica seara, Franta a efectuat cele mai vaste raiduri de la lansarea atacurilor sale in Siria. Bombardiere Rafale si Mirage 2000 au parasutat 20 de bombe care au distrus un post de comandament si o tabara de antrenament din Rakka, ambele folosite de SI.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cel putin "36 de explozii" au avut loc la Rakka, unele fiind cauzate de atacuri aeriene, altele de explozivi.

Statul Major francez a precizat ca a vizat in primul rand un obiectiv situat la sase kilometri sud de Rakka si "utilizat de SI ca post de comandament, centru de recrutare si depozit de arme si munitii".

De asemenea, atacurile franceze au vizat o tinta situata la vest de Rakka, si anume o "cladire industriala neterminata" care "gazduia o tabara de antrenament si celule de recrutare".

Aceste atacuri au avut loc dupa atentatele teroriste de la Paris, soldate cu 132 de morti potrivit ultimului bilant, si pe fondul trecerii Statului Islamic in defensiva. Coalitia arabo-kurda, sprijinita de SUA, a anuntat ca a eliberat de sub controlul SI 1.400 de kilometri patrati in nord-estul Siriei. In plus, 493 de membri ai SI au fost ucisi ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro