Serialul "Suleyman Magnificul" revine la Kanal D cu primul sezon: sultanul isi recapata tronul din ianuarie 2015

Timp de doi ani cat a rulat la Kanal D, "Suleyman" a generat constant audiente-record, succesul serialului in Romania reflectandu-se nu numai asupra statiei TV, ci si asupra nivelului socio-cultural. Serialul prezinta mai multe aspecte ale vietii sultanului, de la politica sa de expansiune, pana la intrigile de la palatul sau din Istambul (Topkapi) si povestea sa de dragoste cu sclava de origine ucraineana care ajunge in haremul sau si ulterior ii devine sotie.

acum 90 luni (19 Dec 2014)

Timp de doi ani cat a rulat la Kanal D, "Suleyman" a generat constant audiente-record, succesul serialului in Romania reflectandu-se nu numai asupra statiei TV, ci si asupra nivelului socio-cultural. Episodul cu cele mai bune cifre a fost difuzat in data de 29 aprilie 2013, cand serialul era urmarit, in medie, pe minut, de 2,25 de milioane de romani (11,9% rating si 26,6% share pe targetul national).

Personajele principale au fost interpretate de Halit Ergenc (Suleyman) si Meryem Uzerli (Hurrem, inlocuita ulterior de actrita Vahide Gordum Percin - Hurrem la batranete). Serialul prezinta mai multe aspecte ale vietii sultanului, de la politica sa de expansiune, pana la intrigile de la palatul sau din Istambul (Topkapi) si povestea sa de dragoste cu sclava de origine ucraineana care ajunge in haremul sau si ulterior ii devine sotie. Aceasta va ajunge sa aiba o mare influenta asupra sultanului, sa-l sfatuiasca in politica si in afaceri, dar si sa-i elimine pe toti din jurul lor care le-au pus relatia in primejdie. Cu multa abilitate, ea reuseste sa-l cucereasca definitiv pe Suleyman si sa o elimine din viata lui pe prima sa sotie, Mahidevran (Nur Aysan, care a jucat in "Iubire ascunsa") si pe baietelul lor, Mustafa, mai scrie aceeasi sursa citata.

Productia a starnit controverse in Turcia din cauza potretizarii sultanului ca un om cu vicii si pasiuni si nu ca un erou al istoriei. Totusi, de ce ce au fost romanii captivati de actiunea si personajele din serial? Sociologul Gatin Constantin crede ca acest lucru se datoreaza si faptului ca serialul pune accentul pe valori familiale si culturale, acestea avand rolul de a reinvia traditia uitata. "Serialul turcesc este un excelent material de comunicare si de promovare, prin raportare la contextul geopolitic si la relatiile cu alte state", declara sociologul pentru "Adevarul".

"Suleyman Magnificul este rolul care m-a marcat cel mai mult din toata c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro