SERIAL ROMANIA LIBERA. Toti oamenii mogulului: Ministerul de Interne a pompat 45 de milioane de euro in conturile firmelor controlate de Ghita

"Necesitatea implementarii proiectului este motivata de asumarea de catre Guvernul Romaniei a prioritatilor de crestere a capacitatii administrative, de consolidare a procesului de descentralizare fiscala si administrativa, de deconcentrare si descentralizare a serviciilor - arii pe care proiectul propus le sprijina", se mentioneaza in fisa de descriere a proiectului. Acesta a semnat, pe 5 decembrie 2011, un contract de servicii cu firma XOR-IT Systems pentru implementarea proiectului "Dezvoltarea capacitatii de monitorizare si evaluare de programe la nivelul Ministerului Internelor si Reformei Administrative - Sistem informatic de management al activitatii de audit intern". De acesti bani, firma -XOR-IT Systems a livrat Ministerului de Interne un server pentru bazele de date si aplicatii, integrate, echipamente de stocare date, patru imprimante laser si 12 multifunctionale, 54 notebook-uri low configuration, 15 notebook-uri medium configuration, -licente software, arhitectura portalului "Intraudit", o platforma e-learning si -suportul de informare pentru utilizatori. 17.000 de euro de la Gorj In perioada 2007-2008, inspectoratele de politie ale judetelor Galati, Harghita si Gorj au semnat contracte cu firma Acces Net International, controlata de Sebastian Ghita, pentru a beneficia de serviciile retelor de tip VPN. Cireasa de pe tort o reprezinta un contract incheiat de Inspectoratul General al Politiei Romane, care a cumparat plicuri si hartie de peste 400.000 de euro de la firma DNS Birotica, despre care procurorii anticoruptie spun ca face parte din grupul de firme controlate de Sebastian Ghita.

acum 33 luni (4 May 2017)

Cel mai generos cu firmele controlate de Sebastian Ghita a fost ministrul PDL Vasile Blaga. Sub conducerea sa, Ministerul de Interne i-a acordat controversatului mogul IT trei contracte care au ajuns la valoarea totala de 33 de milioane euro. Firmele lui Ghita au mai ciugulit cateva sute de mii de euro si de la inspectoratele judetene de politie. Practic, indiferent de culoarea politica a ministrilor, "copilul minune" al contractelor publice, Sebastian Ghita, a fost un rasfatat al contractelor cu bani de la buget.

Nica + Blaga = 3,9 milioane euro pentru Ghita

Actualul europarlamentar PSD Dan Nica a fost ministru de Interne si vicepremier in Guvernul Boc in perioada februarie-septembrie 2009. In mandatul sau de ministru, MAI a anuntat organizarea unei licitatii pentru achizitionarea unor sisteme de informare si servere. Astfel, pe 16 octombrie, MAI a anuntat ca s-a semnat un contract pentru achizitionarea unor sisteme de informare si servere cu firma 2K Telecom, in valoare de 3,9 milioane euro.

Firma 2K Telecom a fost infiintata in anul 2000 si avea ca obiect de activitate furnizarea de servicii de telecomunicatii, transport national si acces la internet. La doua luni de la semnarea contractului de 3,9 milioane de euro, MAI semneaza un nou contract cu 2K Telecom. De data aceasta, intreg procesul de licitatie ii poate fi atribuit pedelistului, spre deosebire de contractul atribuit pe 16 octombrie. -Pentru acest -contract, firma 2K -Telecom a primit nu mai putin de 28,3 milioane euro, in data de 15 decembrie 2009.

Nea Vasile a dat 700.000 euro si de la UE

Pe final de mandat, Vasile Blaga a mai semnat un contract pentru o alta societate din grupul de firme controlate de pesedistul Sebastian Ghita. De aceasta data, firma Teamnet Interna-tional a primit un contract de peste 700.000 euro pentru realizarea arhitecturii sistemului informational BDAPL.

"Necesitatea implementarii proiectului este motivata de asumar... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro