Serial Rl. Pe cine alegi? Dan Marin Stefanel, candidatul PMP pentru Sectorul 4: As prefera sa vad la nivelul Capitalei un singur conducator, nu sapte imparati

Pentru că mi-e greu să cred că o persoană care se obișnuiește să-și bea cafeaua in localuri de lux din afara țării, o persoană care invață să conducă doar mașini de lux, o persoană care beneficiază de aceste lucruri datorită funcției publice, datorită dirijării banilor aferenți acestei funcții publice către interese personale sau de grup - mi-e greu să cred că această persoană se mai poate indrepta. Orașul a fost gandit pentru a suporta un trafic de cateva sute de mii de mașini pe zi, iar la ora actuală, in București sunt inmatriculate peste 1,2 milioane de mașini. Ar trebui făcută o statistică, precum in marile orașe europene, asupra numărului de locuitori și a numărului de mașini care se deplasează in timpul zilei, și a numărului de locuitori și a numărului de mașini care staționează pe timpul nopții. Se pare că firmele de salubritate, care fac și deszăpezirea pe timp de iarnă, acționează doar atunci cand e scos un bici de către edilul de sector. Mulți primari au ajuns pe posturile pe care le-au deținut, pană de curand, fiind susținuți de aceste grupuri de interese. Eu, cand deschid un proiect de reabilitare termică a 20 de blocuri, vreau să pot vedea graficul de execuție a lucrărilor și termenul de finalizare. Pentru că nu se poate ca Bucureștiul să se dezvolte individual, la nivel de sector, pe baza unor relații de prietenie intre primarul general și primari de sectoare, pe baza unor bugete extrem de diferite. In Sectorul 4 există circa 4500 de locuri de parcare de reședință, comparativ cu 60.000 de locuri cate există in Sectorul 3. Nu am nimic impotriva acelei religii, dar nu agreez ideea turismului ecumenic, de zeci de mii de oameni, la o viitoare mare moschee din București, pentru că s-a dovedit că unii dintre cei care imbrățișează acea religie practică și anumite acte dezorganizate. Biserica Ortodoxă ne-a solicitat un surplus bugetar de zece milioane de lei noi, din care, pentru Catedrală, erau vreo cinci milioane de lei noi. Dacă este vorba de un plan de a decreștina, de a schimba opțiunea religioasă a romanilor, de a deveni mai intai atei și mai apoi de alte religii, nu-mi place deloc ideea asta.

acum 51 luni (5 May 2016)

Dan Marin Ștefănel candidează din partea PMP la funcția de primar al Sectorului 4. Este specialist in administrație publică, iar cea mai importantă realizare profesională de pană acum o consideră a fi postul de primar general interimar al Capitalei.

R.l: De ce candidați?

Motivul principal: eu provin din mediul privat și m-am săturat să plătesc taxe și să fie administrate prost. Și nu plătesc taxe doar eu, cel din mediul privat, ci și cel care lucrează la stat. Fiecare impozit și taxă locală pe care noi le plătim sunt administrate de către un primar - administrator al sectorului sau al orașului, de multe ori după bunul plac sau, in alte situații, din ce in ce mai rare, după decizia Consiliului Local.

Candidez pentru că, de 26 de ani, văd același joc pe scena politică, implicit in administrația locală și centrală. Anumite persoane sau grupuri de persoane - le putem denumi și grupuri de interese - iși fac și iși ating obiective proprii. In momentul in care se produce ruptura intre alesul local (sau parlamentar) și cetățean, această ruptură este, de multe ori, iremediabilă. Pentru că mi-e greu să cred că o persoană care se obișnuiește să-și bea cafeaua in localuri de lux din afara țării, o persoană care invață să conducă doar mașini de lux, o persoană care beneficiază de aceste lucruri datorită funcției publice, datorită dirijării banilor aferenți acestei funcții publice către interese personale sau de grup - mi-e greu să cred că această persoană se mai poate indrepta. Cel mai important lucru, pe care eu l-am sesizat din mediul privat, uitandu-mă la scena politică, este că asemenea ruptură se produce datorită stilului de viață pe care persoana respectivă și l-a ales. Am avut ocazia să cunosc destul de mulți oameni politici - unii dintre ei, nelucrand nici măcar o zi, nici la stat nici in mediul privat. Dar au pretenția să conducă o comunitate de oameni.... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro