Serge Durand, directorul Airbus Helicopters Industries: "Vrem sa dezvoltam intreaga industrie aeronautica din Romania"

Serge Durand, directorul Airbus Helicopters Industries:

Serge Durand (59 ani) are o diploma de inginer si studii umaniste si lucreaza la Airbus Helicopters de peste 35 de ani. A facut parte din echipa de proiectare a elicopterelor Super Puma si in special Tiger, a detinut, de-a lungul anilor, functiile de director de marketing si comunicare si director comercial adjunct al retelei internationale Airbus Helicopters, iar timp de cinci ani a fost inginer sef responsabil pentru intrarea in serviciul operational a elicopterului Tiger. Din iunie 2015 ocupa si functia de director general al Airbus Helicopters Industries, companie dedicata fabricatiei de elicoptere, o investitie totala de peste 50 de milioane de euro. Este vorba despre un aparat de zbor de ultima generatie, multirol, bimotor, cu o greutate maxima la decolare de pana la 9.350 de kilograme, care, in afara echipajului format din doi piloti, poate transporta 17-19 persoane in varianta civila si 20-22 de persoane in varianta militara. Circa 365 de elicoptere au fost produse la Brasov de catre IAR sub licenta, iar unele dintre ele zboara si astazi, desi au trecut de atunci mai bine de 40 de ani. De asemenea, alaturi de IAR si de compania Premium Aeroteh tot de la Ghimbav, Airbus Helicopters vrea sa dezvolte un cluster in domeniul educational aeronautic la Brasov si la Bucuresti.

acum 87 luni (8 Dec 2016)

Serge Durand (59 ani) are o diploma de inginer si studii umaniste si lucreaza la Airbus Helicopters de peste 35 de ani. A facut parte din echipa de proiectare a elicopterelor Super Puma si in special Tiger, a detinut, de-a lungul anilor, functiile de director de marketing si comunicare si director comercial adjunct al retelei internationale Airbus Helicopters, iar timp de cinci ani a fost inginer sef responsabil pentru intrarea in serviciul operational a elicopterului Tiger.

Este vice-presedinte al companiei Airbus Helicopters, iar in perioada 2009-2014 a fost CEO al Airbus Helicopters Mexic, ocupandu-se de dezvoltarea comerciala si de constructia noii fabrici de la Queretaro. Incepand cu martie 2015, Serge Durand a fost numit director general al Airbus Helicopters Romania, companie care se ocupa de reparatia, intretinerea, modernizarea si vanzarea elicopterelor. Din iunie 2015 ocupa si functia de director general al Airbus Helicopters Industries, companie dedicata fabricatiei de elicoptere, o investitie totala de peste 50 de milioane de euro. Airbus Helicopters Industries va asambla elicoptere de tip H215. Este vorba despre un aparat de zbor de ultima generatie, multirol, bimotor, cu o greutate maxima la decolare de pana la 9.350 de kilograme, care, in afara echipajului format din doi piloti, poate transporta 17-19 persoane in varianta civila si 20-22 de persoane in varianta militara.

"Adevarul": De ce a ales Airbus Helicopters sa investeasca in Romania, respectiv sa construiasca de la zero o fabrica la Brasov? Atunci, fosta Aerospatiale a acordat licenta companiei IAR pentru producerea de elicoptere Alouette III, iar in 1974 licenta pentru elicopterul Puma. Circa 365 de elicoptere au fost produse la Brasov de catre IAR sub licenta, iar unele dintre ele zboara si astazi, desi au trecut de atunci mai bine de 40 de ani.

Aceasta colaborare fiind deja o poveste de succes, am decis in 2002 sa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro