Serbia critica dur planul Ungariei de construire a gardului la frontiera si cere interventia UE

Serbia critica dur planul Ungariei de construire a gardului la frontiera si cere interventia UE

Natasha Bertaud, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, a anuntat ca decizia Ungariei de a construi un zid de aparare in scopul reducerii numarului de imigranti nu intra in contradictie cu reglementarile comunitare, dar ca este important ca fiecare tara sa permita accesul persoanelor cu o solicitare legimita pe teritoriul tarii respective.

acum 65 luni (26 Jun 2015)

Guvernul Viktor Orban a ignorat apelurile internationale si a anuntat ca va aplica planul de construire a unui gard la frontiera dintre Ungaria si Serbia pentru a opri imigrantii clandestini. "Europa trebuie sa decida daca posibilitatea de a construi ziduri tine de domeniul trecutului sau de cel al viitorului", a declarat ministrul de Externe al Serbiei, Ivica Dacici. Este o problema care trebuie rezolvata de Uniunea Europeana", a insistat Dacici dupa o intrevedere cu ministrul elen de Externe, Nikos Kotzias. Potrivit Guvernului, aproximativ 54.000 de imigranti au intrat pana in prezent in tara de la inceputul anului, in comparatie cu 43.000 de persoane in 2014.

Comisia Europeana a criticat dur decizia Ungariei de a construi un zid de securitate de-a lungul granitei cu Serbia pentru si a recomandat cautarea unei solutii alternative la problema imigratilor. Natasha Bertaud, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, a anuntat ca decizia Ungariei de a construi un zid de aparare in scopul reducerii numarului de imigranti nu intra in contradictie cu reglementarile comunitare, dar ca este important ca fiecare tara sa permita accesul persoanelor cu o solicitare legimita pe teritoriul tarii respective. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro