Serban Nicolae propune scutiri de taxe pentru cazinouri si pensiuni construite pe terenuri de la stat

Serban Nicolae propune scutiri de taxe pentru cazinouri si pensiuni construite pe terenuri de la stat

Propunerea legislativa priveste "unele masuri de regim fiscal derogatoriu si de regim juridic special" si a fost inregistrata de Serban Nicolae la Senat in data de 6 martie. Potrivit lui, exista in prezent, in zona bazinelor hidrologice, suprafete de uscat rezultate prin efectul actiunii naturale a apei si solului sau prin lucrari de amenajari hidrotehnice care "nu produc nimic, stau in paragina, in conditiile in care, printr-o serie de facilitati fiscale si de regim juridic special, ar putea stimula initiative de afaceri aducatoare de taxe si impozite atat la bugetul local, cat si la cel national".

acum 49 luni (8 Mar 2017)

Propunerea legislativa priveste "unele masuri de regim fiscal derogatoriu si de regim juridic special" si a fost inregistrata de Serban Nicolae la Senat in data de 6 martie. Insule si grinduri

Terenurile incluse in proiectul lui Serban Nicolae se constituie din insule, grinduri si alte suprafete de uscat, cu potential de exploatare economica, rezultate prin actiuni sau modificari naturale ale teritoriului ori prin lucrari de amenajare hidortehnica si care fac parte din domeniul public al statului.

Activitatile propuse: jocuri de noroc si turism

Activitatile economice care pot fi autorizate pe terenurile asupra carora va avea efect initiativa legislativa si care vor primi facilitati fiscale sunt: productia de energie regenerabila, turism, agrement, alimentatie publica, comert cu amanuntul, jocuri de noroc, dar si servicii conexe acestora. Scutiri de taxe si impozite

Potrivit initiativei, antreprenorii care sunt dispusi sa deschida afaceri pe terenurile mentionate vor primi aceste supravete in concesiune de la autoritatile administrativ-teritoriale sub a caror incidenta se afla.

De asemenea, toate terenurile prevazute in proiect sunt scutite de impozitul pe teren si de taxa pe teren.

Totodata, sunt exceptate de la plata impozitului pe profit de 5%, prevazut de art. 18 din Codul Fiscal, barurile de noapte, cluburile, discotecile si cazinourile, inclusiv persoanele juridice care realizeaza aceste venituri in baza unui contract de asociere, daca ele isi vor desfasura activitatea pe terenurile precizate.

Mai mult, in privinta taxei pe valoarea adaugata, activitatile economice desfasurate pe terenurile in cauza vor avea regimul teritoriilor aflate in zona vamala a Uniunii Europene, dar care se exclud din teritoriul UE din punctul de vedere al aplicarii TVA.

De asemenea, taxele si impozitele locale vor fi r... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro