Serban Nicolae: Luni seara, Comisia juridica a Senatului va discuta OUG 14. O sa avem grija sa nu fie adoptata "noaptea ca hotii"

Serban Nicolae: Luni seara, Comisia juridica a Senatului va discuta OUG 14. O sa avem grija sa nu fie adoptata

"Am propus, ca sa nu mai fie niciun fel de discutie, ca astazi Comisia juridica sa ia in dezbatere legea de aprobare a OUG 14/2017 si, cel mai probabil maine (marti -- n.r.), pe ordinea de zi a plenului Senatului va fi proiect de lege pentru aprobarea OUG 14/2017.

acum 87 luni (13 Feb 2017)

"Am propus, ca sa nu mai fie niciun fel de discutie, ca astazi Comisia juridica sa ia in dezbatere legea de aprobare a OUG 14/2017 si, cel mai probabil maine (marti -- n.r.), pe ordinea de zi a plenului Senatului va fi proiect de lege pentru aprobarea OUG 14/2017. El a adaugat ca o sa aiba grija ca raportul comisiei asupra OUG 14 sa nu fie adoptat "noaptea ca hotii", aluzie la unul dingtre cele mai mediatizate sloganuri ale manifestantilor din Piata Victoriei care au acuzat guvernantii ca au aprobat "noaptea ca hotii" OUG 13 de modificare a Codurilor penale. Serban Nicolae a facut referire si la faptul ca, saptamana trecuta, mai multi deputati PNL au depus la Senat un proiect de lege pentru abrogarea OUG 13, solicitand si procedura de urgenta. "Am vazut ca grupul parlamentar al PNL a inaintat o propunere legislativa de aprobare a OUG 14/2017 care abroga OUG 13/2017, solicitand si procedura de urgenta. Pe de alta parte, orice discutie legata de urgenta reglementarii in privinta ordonantelor de urgenta este redundanta, intrucat, potrivit legii, OUG au procedura de urgenta. "Cei care sustin viteza de reglementare, sper sa nu fie probleme cu ora la care adoptam, sa nu fie vreo problema legata de starea vremii la momentul adoptarii acestei legi, o sa fie foarte dispusi ca orice alte legi sa faca obiectul unei dezbateri ample cu toate forurile implicate, asa cum se reclama la OUG 13. La OUG 14 vad ca toata lumea vrea sa se grabeasca, suntem de acord cu aceasta modalitate de urgenta si ne vom pronunta ca atare", a completat Nicolae. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro