Senzorii pentru detectarea activitatii creierului unui angajat, la cautare in China

Senzorii pentru detectarea activitatii creierului unui angajat, la cautare in China

Aceasta practica este intalnita in aproximativ 20 de companii, indeosebi in transporturi. In Statele Unite, de exemplu, astfel de senzori sunt utilizati de catre tragatorii cu arcul care vor sa-si amelioreze performantele.

acum 30 luni (2 May 2018)

Aceasta practica este intalnita in aproximativ 20 de companii, indeosebi in transporturi.

La uzina Hangzhou Zhongheng Electric, senzorii implantati in castile purtate de angajatori culeg date despre schimbarile lor emotionale si le trimit ulterior catre calculatoare, care arata ulterior daca cineva este prea stresat, prea anxios sau prea obosit, relateaza slate.fr.

Potrivit conducerii, scopul acestei practici este de a imbunatati ritmul muncii si de a creste eficienta. Datorita senzorilor, managerul este prevenit si poate cere angajatului sa faca o pauza, sa schimbe postul sau sa plece acasa si sa se intoarca a doua zi, explica pentru South China Morning Post o profesoara implicata in acest program. Daca un conductor este obosit peste masura, incapabil sa se concentreze sau pe cale de a adormi, datele trimise catre calculator pot declansa sistemul de alerta. In Statele Unite, de exemplu, astfel de senzori sunt utilizati de catre tragatorii cu arcul care vor sa-si amelioreze performantele. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro