Sentinte dure in dosarul "Mita pentru arbitri": Penescu, Libertatu si Facaleata au de executat ani grei de inchisoare
1 Cod penal 1969, contopeste pedeapsa de 5 ani inchisoare aplicata prin prezenta decizie cu pedepsele de 4 ani inchisoare, 3 ani inchisoare, 3 ani inchisoare si 3 ani inchisoare, urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa cea mai grea de 5 ani inchisoare in conditiile art. 1 Cod penal 1969, contopeste pedeapsa de 5 ani inchisoare aplicata prin prezenta decizie cu pedepsele de 3 ani inchisoare, 3 ani inchisoare si 2 ani inchisoare, urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa cea mai grea de 5 ani inchisoare in conditiile art. 1 Cod penal 1969, contopeste pedeapsa de 5 ani inchisoare aplicata prin prezenta decizie cu pedepsele de 3 ani inchisoare si 3 ani inchisoare, urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa cea mai grea de 5 ani inchisoare in conditiile art. b) Cod penal aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani inchisoare sporita cu 8 luni (1/3 din pedeapsa de 2 ani inchisoare), in total pedeapsa de 2 ani si 8 luni inchisoare si interzicerea drepturilor prev. penala constata incetate de drept masurile preventive privind controlul judiciar instituit asupra inculpatilor Penescu Gheorghe Cornel, Facaleata Liviu Ilie, Constantin Gheorghe, Bogaciu Dumitru Aurelian, Lica Marcel, Corpodean Sorin, Minca Cristian, Pieca Gheorghita, Cirstina Daniela, Libertatu Dan Cristian si Savaniu Marcel, in prezenta cauza prin incheierea de sedinta din data de 19 februarie 2014 pronuntata de Curtea de Apel Ploiesti in dosarul nr.
Scandalului "Mita pentru arbitri" a izbucnit in urma cu mai bine de 5 ani, cand mai multe persoane au fost trimise in judecata in dosarul in care au fost formulate acuzatii de coruptie uluitoare. Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in perioada 2006-aprilie 2009, inculpatii Penescu Gheorghe Cornel, Facaleata Liviu Ilie, Minca Cristian, Pieca Gheorghita si Gheorghe Constantin au initiat si constituit un grup infractional organizat care a actionat in mod coordonat in scopul comiterii mai multor infractiuni grave de coruptie prin care sa obtina beneficii financiare sau materiale.
Iata cum suna decizia pronuntata pe 4 februarie 2015 in acest dosar:
Curtea de Apel Ploiesti "admite apelurile declarate de PARCHETUL DE PE LANGA ICCJ - DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE - SERVICIUL TERITORIAL PLOIESTI si inculpatii PENESCU GHEORGHE CORNEL, arestat in alta cauza si aflat in prezent la Penitenciarul Jilava Bucuresti, PRUNEA FLORIAN si SAVANIU MARCEL, impotriva sentintei penale nr. 471/24.10.2013 pronuntata de Tribunalul Prahova.
Desfiinteaza in parte, in latura penala si civila, sentinta primei instante si rejudecand cauza pe fond pronunta o noua hotarare in sensul ca facand si aplicarea art. Descontopeste pedeapsa rezultanta de 4 ani inchisoare aplicata inculpatului PENESCU GHEORGHE CORNEL in pedepsele componente, respectiv de 4 ani inchisoare si trei pedepse de cate 3 ani inchisoare. 39/2003 modificata, condamna pe inculpat la pedeapsa de 5 ani inchisoare si 3 ani interzicerea drepturilor prev. de art. a) teza a II-a, b) si c) Cod penal 1969. b) si art. 1 Cod penal 1969, contopeste pedeapsa de 5 ani inchisoare aplicata prin prezenta decizie cu pedepsele de 4 ani inchisoare, 3 ani inchisoare, 3 ani inchisoare si 3 ani inchisoare, urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa cea mai grea de 5 ani inchisoare in conditiile art. 60 Cod penal si 3 ani interzicerea drepturilor prev. de art. a) teza a ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro