Sentinta primita de un barbat care i-a "furat" soarele unei vecine: "De dimineata pana seara eu nu vad soarele"

Sentinta primita de un barbat care i-a

Era anul 2015 cand Luminita Simionescu, angajata a Universitatii Politehnica din Timisoara si proprietara a unui mic apartament in Palatul Ancora, o cladire istorica din oras, sesiza ca in curtea interioara a cladirii "rasare" o constructie care risca sa ii acopere geamul, afectandu-i singura sursa de lumina naturala. O sa fac o documentare si daca se poate, ceea ce am vrut sa fac acum doi ani o sa fac acum.

acum 56 luni (28 Mar 2018)

Era anul 2015 cand Luminita Simionescu, angajata a Universitatii Politehnica din Timisoara si proprietara a unui mic apartament in Palatul Ancora, o cladire istorica din oras, sesiza ca in curtea interioara a cladirii "rasare" o constructie care risca sa ii acopere geamul, afectandu-i singura sursa de lumina naturala. Inclusiv primarul Nicolae Robu a descins la fata locului, pregatit sa intre cu buldozerul in cladire.

Dispozitia de sistare a lucrarilor nu l-au impiedicat insa pe Dobre sa construiasca, reusind sa acopere casa si sa se mute in ea. Recent, Constantin Dobre a fost condamnat la 11 luni si 20 de zile de inchisoare cu suspendare, cu amanarea aplicarii pedepsei.

Sentinta penala nu face nicio referire la desfiintarea constructiei ilegale, iar condamnarea vecinului sau nu o incalzeste cu nimic pe Luminita Simionescu atat timp cat soarele tot nu poate sa intre in casa ei. "Pe mine ma intereseaza constructia in sine care este tot acolo si nu am nicio baza sa imi recapat lumina ca pentru asta ma lupt cu vecinul.

Politia Locala Timisoara a comunicat ca li s-a comunicat Directiei de Urbanism si Serviciului Juridic din Primaria Timisoara ca barbatul care a construit ilegal a pierdut procesul prin care contesta amenda aplicata de Politia Locala. "Directia Urbanism si Serviciul Juridic sunt singurele indreptatite sa demareze procedurile legale pentru desfiintarea constructiei in cauza", au transmis reprezentantii Politiei Locale.

Intrebat in urma cu doua saptamani, dupa ce a fost pronuntata si sentinta penala, ce poate face primaria pentru a demola constructia ilegala, primarul Nicolae Robu a declarat ca va face o verificare a procedurilor de urmat. O sa fac o documentare si daca se poate, ceea ce am vrut sa fac acum doi ani o sa fac acum. Imi va face o mare placere sa merg cu buldozerele acolo si sa le dam un exemplu celor care cred ca sunt mai presus de lege", declara Nicolae Ro... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro