Sentinta finala pentru "justitiarul" Vili Rupa: a fost achitat in dosarul crimei din 1998, din lipsa de probe

Sentinta finala pentru

Curtea de Apel Alba Iulia l-a achitat pe Vili Rupa, din lipsa de probe, de acuzatiile pentru omor calificat, aduse de anchetatori in dosarul unei crime din anul 1998. A cerut daune sustinand ca in timpul anchetei, "regimul de degradare la care am fost supus, recluziunea mea fortata fara nici un temei legal, ignorarea vulnerabilitatii mele datorita starii de sanatate, inrautatirea starii de sanatate psihica, limitarea posibilitatilor mele de integrala sociala, mi-au produs prejudiciul estimat", a precizat Vili Rupa, in cererea de chemare in judecata.

acum 79 luni (24 Jun 2016)

Curtea de Apel Alba Iulia l-a achitat pe Vili Rupa, din lipsa de probe, de acuzatiile pentru omor calificat, aduse de anchetatori in dosarul unei crime din anul 1998. Desi a fost achitat pentru infractiunea de omor, Vili Rupa a ramas cu condamnarea la un an de inchisoare, cu suspendare, pentru infractiunea de influentare a declaratiilor. Dosarul a fost deschis in 1998, insa a nu a putut fi finalizat la acea vreme de procurori, din lipsa de probe.

Procurorii sustineau la acea vreme ca dosarul este legat de o alta cauza, in care Vili Rupa a fost cercetat si trimis in judecata si condamnat pentru trafic cu substante toxice. Victima, Butnaru Mirel Vasile, ar fi furnizat informatii politistilor despre detinerea de catre Vili Rupa a unei cantitati de mercur, pe care intentiona sa o vanda.

Procurorii informau ca Butnaru Mirel Vasile a fost fost batut cu picioarele de Vili Rupa, in data de 11 februarie 1998, iar trei saptamni mai tarziu a decedat in spital.

A obtinut daune in instanta

Recent, hunedoreanul a obtinut daune de 50.000 de euro, in urma unui proces in care instanta a admis in parte cererea acestuia de a fi despagubit in urma unei erori judiciare. In solicitarea depusa in 2014, Vili Rupa arata ca a fost condamnat in 1999 si trimis in inchisoare pentru un an si doua luni, intr-un dosar de ultraj si de trafic de stupefiante (mercur), insa dupa rejudecarea dosarului, magistratii au hotarat prin sentinta definitiva achitarea sa. A cerut daune sustinand ca in timpul anchetei, "regimul de degradare la care am fost supus, recluziunea mea fortata fara nici un temei legal, ignorarea vulnerabilitatii mele datorita starii de sanatate, inrautatirea starii de sanatate psihica, limitarea posibilitatilor mele de integrala sociala, mi-au produs prejudiciul estimat", a precizat Vili Rupa, in cererea de chemare in judecata. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro