Sentinta definitiva: Tortionarul Visinescu, 20 de ani de INCHISOARE, pentru infractiuni contra umanitatii

UPDATE 14.50: Torționarul Alexandru Vișinescu fost luat de poliţie de la domiciliu, miercuri, şi a refuzat să facă declaraţii despre sentinţa dată de magistraţi. La ultimul termen al procesului din 27 ianuarie, avocata lui Vişinescu a declarat că deţinuţii de la Ramnicu Sărat au murit deoarece au fost aduşi in stare de epuizare de la alte penitenciare, cum ar fi cel de la Aiud, unde exista un regim de detenţie mai dur. Alexandru Vişinescu, fost comandant al Penitenciarului Ramnicu Sărat, a fost trimis in judecată pe 18 iunie 2014, de Parchetul de pe langă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind acuzat de săvarşirea de infracţiuni contra umanităţii, in legătură cu abuzurile exercitate asupra deţinuţilor politici.

acum 92 luni (10 Feb 2016)

UPDATE 14.50: Torționarul Alexandru Vișinescu fost luat de poliţie de la domiciliu, miercuri, şi a refuzat să facă declaraţii despre sentinţa dată de magistraţi.

Urmăriţi aici momentul arestării lui Vişinescu

UPDATE 11: 25: Torționarul Alexandru Vișinescu a fost condamnat, definitiv, la 20 de ani de inchisoare, pentru infracțiuni contra umanității, pentru perioada cat a fost comandant al Penitenciarului Ramnicu Sărat, conform deciziei instanței supreme.

Torționarul de la Ramnicu Sărat, Alexandru Vișinescu, condamnat in primă instanță la 20 de ani de inchisoare, află miercuri sentința definitivă dată de magistrații instanței supreme.

La ultimul termen al procesului din 27 ianuarie, avocata lui Vişinescu a declarat că deţinuţii de la Ramnicu Sărat au murit deoarece au fost aduşi in stare de epuizare de la alte penitenciare, cum ar fi cel de la Aiud, unde exista un regim de detenţie mai dur. Mai mult, Vişinescu nu a făcut decat să respecte regulamentele in vigoare şi chiar a fost sancţionat de superiorii săi atunci cand a acceptat ca deţinuţii să primească vizite şi pachete de acasă, conform Agerpres.

De cealaltă parte, procurorul de şedinţă a cerut menţinerea condamnării de 20 de ani, susţinand că această perioadă lungă de detenţie poate il va determina pe Vişinescu să scrie o carte in care să işi ceară iertare deţinuţilor care au suferit in penitenciar.

Pe 24 iulie 2015, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Alexandru Vişinescu la 20 de ani de inchisoare şi degradarea militară pentru săvarşirea infracţiunii de tratamente neomenoase.

Tot atunci, instanţa a dispus degradarea militară a lui Alexandru Vişinescu, acesta avand de plătit, in solidar cu Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul de Interne şi ANP, despăgubiri de 300.000 euro către trei părţi civile, urmaşi ai deţinuţilor inchişi la Ramnicu Sărat: Nic... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro