Senatul a respins plata contributiilor la nivelul salariului minim pentru angajatii part-time

Senatul a respins plata contributiilor la nivelul salariului minim pentru angajatii part-time

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania a cerut Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala asupra acestei ordonante, pentru incalcarea dreptului de proprietate al angajatorului, prin obligarea acestuia de a plati contributii sociale mai mari decat munca prestata de salariat in baza raporturilor de munca.

acum 81 luni (10 Oct 2017)

Anterior, senatorii din comisia de buget-finante au adoptat un raport negativ la ordonanta, propunand plenului Senatului anularea acestei impozitari.

Legea care prevede ca angajatorii vor plati contributii la nivelul salariului minim si pentru lucratorii angajati part-time a intrat in vigoare la data de 1 august. Ea prevede ca angajatorii au obligatia de a plati contributii CAS si CASS la nivelul salariului minim, de 1.450 lei, pentru salariatii cu timp partial de munca, indiferent daca remuneratia este sub nivelul salariului minim. Tot printre exceptii se afla ucenicii in varsta de pana la 18 ani, persoanele cu dizabilitati carora li s-a recunoscut prin lege dreptul de lucra mai putin de 8 ore pe zi sau cei care obtin venituri din mai multe contracte de munca dintre care unul cu norma intreaga.

La acest moment, din calculul guvernantilor rezulta ca sunt, in total, 500.000 de contracte de munca part-time.

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania a cerut Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala asupra acestei ordonante, pentru incalcarea dreptului de proprietate al angajatorului, prin obligarea acestuia de a plati contributii sociale mai mari decat munca prestata de salariat in baza raporturilor de munca. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro