Senatul a adoptat legea lui Serban Nicolae privind scutiri de taxe si impozite pentru construirea de cazinouri, magazine, pensiuni pe insule si grinduri

Senatul a adoptat legea lui Serban Nicolae privind scutiri de taxe si impozite pentru construirea de cazinouri, magazine, pensiuni pe insule si grinduri

Senatorul PSD Serban Nicolae a depus in luna martie o propunere legislativa care prevede scutiri de taxe si impozite pentru cei care isi vor deschide cazinouri, sali de jocuri de noroc, magazine, pensiuni si afaceri cu energie regenerabila pe anumite terenuri, precum insule, grinduri si alte suprafete "cu potential de exploatare economica". "In prezent, exista in zona bazinelor hidrologice, suprafete de uscat rezultate fie prin efectul actiunii naturale al apei si solului, fie prin efectul unor lucrari de amenajari hidrotehnice (indiguiri, baraje, lacuri de acumulare, desecari, devieri si sistematizari de cursuri de apa).

acum 28 luni (6 Nov 2017)

Senatorul PSD Serban Nicolae a depus in luna martie o propunere legislativa care prevede scutiri de taxe si impozite pentru cei care isi vor deschide cazinouri, sali de jocuri de noroc, magazine, pensiuni si afaceri cu energie regenerabila pe anumite terenuri, precum insule, grinduri si alte suprafete "cu potential de exploatare economica".

Potrivit initiativei, in scopul dezvoltarii activitatilor economice, crearii de locuri de munca si cresterii veniturilor bugetare, se instituie un regim fiscal derogatoriu si un regim juridic special, aplicabile unei anumite categorii de terenuri, constructiilor edificate pe acestea si activitatilor economice aferente.

Terenurile la care se refera prezentul proiect se constituie din insule, grinduri si alte suprafete de uscat, "cu potential de exploatare economica, rezultate prin actiuni sau modificari naturale ale teritoriului ori prin lucrari de amenajare hidrotehnica si care fac parte din domeniul public al statului". 82/1993 privind constituirea Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", terenurilor care au un regim de arie naturala protejata, terenurilor aflate in parcuri urbane si in zone de agrement intravilan, terenurilor inundabile, terenurilor folosite pentru exploatatii agricole sau piscicole si terenurilor pentru care exista deja un regim fiscal derogatoriu.

In propunerea legislativa mai este precizat ca activitatile economice ce se pot autoriza pe terenurile respective sunt cele de productie de energie regenerabila, turism, agrement, alimentatie publica, comert cu amanuntul, jocuri de noroc, precum si cele de servicii conexe acestora.

Jocurile de noroc ce se pot organiza sunt jocuri de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker si jocuri bingo desfasurate in sali de joc. Potrivit sursei citate, pentru jocurile de noroc, toate taxele si impozitele prevazute de dispozitiile OUG 77/2009 privind organizarea si exp... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro