Senatorul Volosevici isi retrage controversatul proiect privind numirea directorilor pe baza increderii personale

Senatorul Volosevici isi retrage controversatul proiect privind numirea directorilor pe baza increderii personale

Senatorul PNL Andrei Volosevici, fost primar al Ploiestiului, a depus la Senat o initiativa legislativa care ar permite numirea in functiile de directori si directori adjuncti din ministere, institutiile administratiei centrale si locale, a unor oameni numiti direct de partide, fara concurs, pe baza "increderii personale" si "aprecierii" morale si profesionale.

acum 90 luni (10 Sep 2016)

Sunt, insa, foarte multe cazurile in care noii alesi se lovesc de rezistenta sau reaua credinta a unora dintre conducatorii institutiilor subordonate care, din diverse motive, refuza sa duca la indeplinire obiectivele propuse. Cazurile sunt nenumarate in toata tara si sunt convins ca multi dintre primarii nou-alesi traiesc fenomenul si il inteleg foarte bine, unul din cazurile elocvente fiind chiar cel de la Ploiesti", a argumentat Volosevici.

El precizeaza ca proiectul sau de lege preia un model american care permite presedintelui nou ales sa-si puna in aplicare programul cu care a fost ales.

"Regret ca acest proiect nu a fost perceput ca atare si a fost respins total de catre formatori de opinie importanti. In consecinta, din respect fata de acestia, am luat decizia ca luni sa imi retrag aceasta initiativa din Parlament", mai scrie Andrei Volosevici.

Senatorul PNL Andrei Volosevici, fost primar al Ploiestiului, a depus la Senat o initiativa legislativa care ar permite numirea in functiile de directori si directori adjuncti din ministere, institutiile administratiei centrale si locale, a unor oameni numiti direct de partide, fara concurs, pe baza "increderii personale" si "aprecierii" morale si profesionale. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro