Senatorul PSD Ioan Chelaru, ales presedinte al Comisiei de revizuire a Constitutiei

UPDATE 14.45: Vicepresedintele Senatului, Ioan Chelaru (PSD), a fost ales, luni, cu unanimitate de voturi, in functia de presedinte al Comisiei comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constitutiei, informeaza Mediafax. Comisia de revizuire a Constitutiei a dat, in 19 iunie 2013, votul final asupra proiectului de revizuire a Legii fundamentale, acesta fiind adoptat cu 17 voturi "pentru" si o abtinere, reprezentantii PDL si PPDD nefiind prezenti la sedinta, dupa ce au anuntat ca se retrag de la lucrarile comisiei, in semn de protest.

acum 109 luni (9 Mar 2015)

UPDATE 14.45: Vicepresedintele Senatului, Ioan Chelaru (PSD), a fost ales, luni, cu unanimitate de voturi, in functia de presedinte al Comisiei comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constitutiei, informeaza Mediafax.

Dupa vot, Chelaru a subliniat ca, pentru ca noua Constitutie sa fie adoptata, este nevoie de votul favorabil "a doua treimi obtinute si in Senat, si in Camera Deputatilor, dar si in referendum, dupa noua lege a referendumului'.

Reprezentanta PNL in Biroul Permanent al Comisiei comune, Valeria Schelean, a afirmat ca parlamentarii liberali din comisie l-au votat pe Ioan Chelaru in aceasta functie pentru a se respecta "principiul simetriei" in desemnarea presedintilor de Comisii comune ale Parlamentului, in conditiile in care deputatul liberal Mihai Voicu a preluat presedintia Comisiei de Cod electoral.

-----------

Comisia de revizuire a Constitutiei isi reia, luni, activitatea, la un an dupa ce Curtea Constitutionala a respins proiectul de revizuire adoptat de Parlament.

Senatul si Camera Deputatilor au aprobat, saptamana trecuta, modificarea componentei comisiei pentru revizuirea Constitutiei, si au stabilit ca senatorul PNL Puiu Hasotti il va inlocui pe Crin Antonescu, iar deputatul PNL Eugen Nicolaescu va fi in locul liderului PNL Alina Gorghiu.

Citeste si: Prima sedinta a Comisiei de revizuire a Constitutiei, dupa un an: Care sunt prioritatile membrilor

De asemenea, senatorul PNL Catalin Boboc va fi in locul lui Tudor Chiuariu, care a demisionat din PNL, iar deputatul liberal Gabriel Andronache il va inlocui pe George Scutaru, care a demisionat din Parlament pentru a ocupa functia de consilier prezidential.

Asadar, din comisia de revizuire a Constitutiei mai fac parte Ion Chelaru (PSD), Bogdan Ciuca (PC), Daniel Fenechiu, Mate Andras Levente (UDMR), Valeria Schelean (PNL), Florin Iordache (PSD)Varujan Pambuccian (minori... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro