Senatorul Dan Sova, retinut de DNA

Senatorul Dan Sova, retinut de DNA

Ce acuzatii aduce DNA Potrivit procurorilor, in perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Sova a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa directorul general al centralei de energie termica (CET) Govora SA, Mihai Balan, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe luna.

acum 90 luni (3 Dec 2015)

Sova a ajuns la sediul DNA in jurul orei 15.10, dupa ce a fost citat de procurori in dosarul in care este acuzat ca a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura. In acest caz, procurorii anticoruptie au cerut Senatului incuviintarea retinerii si arestarii preventive a lui Dan Sova, cerere admisa cu 95 de voturi "pentru" si 30 "impotriva". Ce acuzatii aduce DNA

Potrivit procurorilor, in perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Sova a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa directorul general al centralei de energie termica (CET) Govora SA, Mihai Balan, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe luna.

Mihai Balan a fost retinut saptamana trecuta de procurorii DNA, care o zi mai tarziu au cerut Curtii Supreme arestarea lui preventiva.

Dan Sova este acuzat si in dosarul "Turceni-Rovinari", in care a fost trimis in judecata alaturi de fostul premier Victor Ponta. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro