Senatorul Dan Sova, in arest pana in luna februarie

Citeşte şi: Dan Șova, ARESTAT preventiv, in dosarul CET Govora Potrivit DNA, in perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani și a primit in total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, in schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe langă directorul general al CET Govora SA, Mihai Bălan, astfel incat acesta din urmă să asigure incheierea de contracte de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

acum 93 luni (22 Dec 2015)

----

Senatorul Dan Şova află, marţi, dacă Inalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) va aproba cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de prelungire a arestării preventive, in dosarul in care este acuzat de trafic de influență, in legătură cu contracte de asistență juridică de la CET Govora, informează Mediafax.

Citeşte şi: Dan Șova, ARESTAT preventiv, in dosarul CET Govora

Potrivit DNA, in perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani și a primit in total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, in schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe langă directorul general al CET Govora SA, Mihai Bălan, astfel incat acesta din urmă să asigure incheierea de contracte de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

"Concret, Dan Șova i-a spus persoanei denunțătoare că ii poate asigura incheierea unui contract de asistență juridică cu CET Govora SA, de tip abonament lunar, uzitat la acea vreme, iar valoarea contractului va fi in cuantum de 10.000 euro/lună. In schimbul acestui serviciu, Șova a pretins de la persoana denunțătoare suma de 5.000 euro pentru fiecare lună pe perioada executării contractului, adică jumătate din valoarea lunară a viitorului contract de asistență juridică ce urma să se incheie intre CET Govora și casa de avocatură respectivă", susțin procurorii.

Citeşte şi: Senatorul Dan Șova a fost REȚINUT, in dosarul CET Govora

Procurorii au constatat că Mihai Bălan a incheiat două contracte cu societatea de avocați și, in perioada ianuarie 2012 — august 2014, a avizat din partea CET plățile efectuate in baza acestora, cu incălcarea dispozițiilor legale, conduită care a condus la vătămarea intereselor legale ale societății de stat, producand o pagubă patrimoniului de peste 1,... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro