Senatorul Dan Sova ar putea fi plasat in arest la domiciliu

Senatorul Dan Sova ar putea fi plasat in arest la domiciliu

Potrivit procurorilor, in perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Sova a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa fostul director general al centralei de energie termica (CET) Govora SA, Mihai Balan, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe luna.

acum 92 luni (22 Jan 2016)

UPDATE 20.00 Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins contestatia formulata de procurorii DNA in cazul lui Dan Sova.

In urma cu o saptamana, instanta i-a admis Dan Sova o cerere de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, dar procurorii DNA au atacat decizia.

UPDATE Senatorul Dan Sova a fost adus vineri dimineata la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), unde se discuta contestatia DNA la decizia primei instante de a-l elibera din arest preventiv, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta in legatura cu un contract de asistenta juridica de la CET Govora.

In 28 decembrie 2015, ICCJ a decis, definitiv, prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventiva emis pe numele lui Dan Sova, respectiv din 3 ianuarie pana in 1 februarie 2016.

In noul dosar, senatorul Dan Sova este acuzat ca a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura.

Este al treilea dosar in care Dan Sova este acuzat de fapte de coruptie si este pentru a treia oara cand senatorii au fost chemati sa se pronunte cu privire la ridicarea imunitatii parlamentare a acestuia in vederea arestarii, ei respingand, in martie si in iunie, o alta solicitare referitoare la dosarul "Turceni- Rovinari", in care este judecat alaturi de fostul premier Victor Ponta.

Potrivit procurorilor, in perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Sova a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa fostul director general al centralei de energie termica (CET) Govora SA, Mihai Balan, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe luna. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro