Senatorii PSD NU mai vor catuse si arest in celule, ci la domiciliu!

---- Senatorul PSD Serban Nicolae, apropiatul lui Omar Hayssam pe vremea cand era consilierul presedintelui Ion Iliescu si apoi avocatul senatorului PSD Catalin Voicu, ambii condamnati la ani grei de puscarie, vrea sa-i salveze de catuse si chiar si de arestarea in celulele Politiei pe parlamentarii sau baronii locali care fura sute de milioane de euro. Ce inseamna "arest sever" si cum se aplica "Arestul sever", potrivit noilor propuneri, se dispune pentru infractiuni contra vietii, vatamarea corporala urmata de moartea victimei, violul, trafic de persoane, de arme, de droguri, terorism, ultraj, ultrajul judiciar, lipsire de libertate, orice alta infractiune pentru care se dau pedepse mai mari de 10 ani.

acum 63 luni (30 Mar 2015)

UPDATE: Initiativa legislativa a senatorului Serban Nicolae vizeaza autoritatea judecatoreasca, motiv pentru care era obligatoriu sa se ceara si punctul de vedere al plenului Consiliului Superior al Magistraturii, garantul independetei Justitiei, chiar daca avizul consiliului este doar consultativ.

Pana la aceasta ora, nu am primit un raspuns de la CSM cu privire la modul in care se va administra corect actul de Justitie cu astfel de modificari initiate de senatorul PSD Serban Nicolae.

----

Senatorul PSD Serban Nicolae, apropiatul lui Omar Hayssam pe vremea cand era consilierul presedintelui Ion Iliescu si apoi avocatul senatorului PSD Catalin Voicu, ambii condamnati la ani grei de puscarie, vrea sa-i salveze de catuse si chiar si de arestarea in celulele Politiei pe parlamentarii sau baronii locali care fura sute de milioane de euro.

Potrivit uneia dintre modificarile lui Nicolae Serban, NU se pun CATUSE sub nici o FORMA autorilor de infractiuni fara violenta, adica autorilor infractiunilor facute in special de catre politicieni, cum sunt infractiunile de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, traficul de influenta, luarea de mita.

Articolul 202: Fara arestare in celula Politiei pentru politicienii care iau mita sau dau contracte pe ochi frumosi

Senatorului Nicolae Serban si sustinatorilor sai din PSD nu le place cum suna aliniatul 4, litera (e) din articolul 202 (referitor la "scopul, conditiile generale de aplicare si categoriile masurilor preventive"), care ii trimitea pe inculpati direct in celula Politiei Capitalei.

Senatorul Nicolae Serban vrea eliminarea notiunii de "arestare preventiva", prin care toti inculpatii erau trimisi direct la arestul Politiei, si inlocuirea acestei notiuni cu alte doua si anume " arestul la domiciliu" si "arestul sever".

In Codul de procedura penala in vigoare, arestul la domiciliu era o notiune separata de arestul preventiv, dupa cum am aratat ma... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro