Senatorii juristi ar putea da, marti, raportul in cazul ministrului Viorel Ilie. El este acuzat de DNA ca ar fi "aranjat" concursul pentru angajarea unor functionari publici

Tariceanu: Nu cred ca este o chestiune politica Procurorii sustin ca proba scrisa ar fi fost stabilita pentru 31 iulie, iar, in context, in perioada de dinainte, ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, ar fi determinat-o pe directoarea sa de cabinet, Felicia Pop, sa le ceara membrilor comisiei de concurs, Maria Alexandrescu si Mihai-Cornel Zaharia, subiectele si baremele de corectare pentru proba scrisa. "Pe langa faptul ca acestia au avut acces la subiectele de concurs si la rezolvarea lor, fiind vadit favorizati fata de ceilalti candidati, a reiesit ca ei, potrivit intelegerii, au si intocmit lucrarile anterior examenului, iar in ziua examenului trebuia ca lucrarile scrise in sala de examen sa fie inlocuite cu cele ce fusesera deja redactate acasa, de catre candidatii favorizati.

acum 37 luni (19 Sep 2017)

Procurorii anticoruptie il acuza de instigare la folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, informeaza Agerpres. Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, a fost audiat pe 13 septembrie de catre membrii Comisiei juridice a Senatului. La finalul audierii, ministrul a afirmat ca nu doreste sa faca mai multe declaratii pentru ca are "o experienta neplacuta" cu un comunicat de presa in care a dorit sa clarifice lucrurile.

Biroul permanent al Senatului a decis pe 12 septembrie ca raportul cu punctul de vedere al Comisiei juridice referitor la cererea DNA privind incuviintarea inceperii urmaririi penale a senatorului Viorel Ilie sa fie finalizat pana pe 26 septembrie.

In 25 august, procurorul-sef DNA a cerut Senatului sa incuviinteze inceperea urmaririi penale a ministrului pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, pentru instigare la infractiunea de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

In acelasi dosar, sunt urmariti penal directoarea de cabinet a ministrului pentru Relatia cu Parlamentul (MRP), Elena-Felicia Pop si doi angajati ai ministerului, membri ai comisiei de concurs, Maria Alexandrescu si Mihai-Cornel Zaharia. Cu totii sunt acuzati de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

"Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul (MPR) a organizat un concurs pentru angajarea de functionari publici pe functii contractuale de executie pe perioada nedeterminata. Cu referire la concurs, au rezultat indicii ca acesta ar fi fost aranjat, astfel incat anumiti candidati agreati de conducerea ministerului (dintre care unul foarte apropiat ministrului Ilie Viorel) sa ocupe functiile, in detrimentul altora, criteriul competentei ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro