Senatorii au aprobat munca de acasa, dar au schimbat din temelii proiectul: au scos pana si cratima din "tele-munca"

Senatorii au aprobat munca de acasa, dar au schimbat din temelii proiectul: au scos pana si cratima din

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind introducerea contractului de tip telemunca la inceputul lunii august, insa luni senatorii i-au adus o serie de modificari substantiale. Acestia vor fi amendati cu numai 10.000 de lei si nu 20.000 de lei, in caz ca nu respecta prevederile referitoare la obligatia de a prevedea in mod expres in contractul individual de munca sau in actul aditional prestarea unei activitati in regim de telemunca.

acum 78 luni (23 Oct 2017)

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind introducerea contractului de tip telemunca la inceputul lunii august, insa luni senatorii i-au adus o serie de modificari substantiale. Potrivit motivarii aduse, conceptul de telemunca "a fost abordat in doctrina de specialitate fara cratima, avand in vedere calchierea din limba engleza a cuvantului ".

Totodata, pentru ca telemunca presupune un caracter de flexibilitate, in sensul utilizarii unor locuri de munca "neconventionale", a fost eliminat si amendamentul care stabilea obligatia aprobarii de catre angajator a locului unde angajatul urmeaza sa isi desfasoare activitatea.

Salariatul va avea, insa, optiunea de a lucra uneori la locul de munca pus la dispozitie de angajator.

In schimb, angajatorul nu va mai fi obligat nici "sa asigure securitatea si sanatatea in munca la locurile de desfasurare a activitatii de tele-munca".

Modificarile prevad, totodata, ca angajatul va putea efectua munca suplimentara, iar interdictia ca telemunca sa poata fi desfasurata pe parcursul perioadei de proba a angajatului a fost eliminata. Acestia vor fi amendati cu numai 10.000 de lei si nu 20.000 de lei, in caz ca nu respecta prevederile referitoare la obligatia de a prevedea in mod expres in contractul individual de munca sau in actul aditional prestarea unei activitati in regim de telemunca.

Te-ar putea interesa si:

Teleworking - munca de la distanta, pe cheltuiala angajatorului. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro