Senatorii ar trebui sa voteze, marti, in plen, validarea judecatorului Norel Popescu, ales cu autocarul PSD, la CSM

Așteptăm și acum răspuns de la CSM, care trebuie să ne precizeze dacă este corect ca un candidat pentru un loc in CSM poate fi ajutat cu LOGISTICĂ de un PARTID politic și dacă, permițadu-se astfel de practici, Consiliul iși mai poate indeplini rolul de GARANT al independeței Justiției. Baronul PSD Duicu a fost arestat pentru că a făcut trafic de influență din biroul premierului Ponta pentru promovarea șefului IPJ Ponea la centrala Poliției, precum și a soției acestuia, magistratul Elisabeta Ponea de la Curtea de Apel Craiova, ca șefă de secție la DNA.

acum 61 luni (23 Jun 2015)

Comisia Juridică a Senatului a votat un mandat de șase ani pentru Norel Popescu, deși pentru ceilalți membri CSM , inlocuitori ai altor membri plecați din motive penale sau prin demisie, s-a votat validarea doar pentru restul de mandat care expiră la 6 ianuarie 2017.

Plenul Senatului il pot valida pentru un mandat intreg (șase ani), astfel că se poate ajunge la situația in care Norel Popescu să aibă un mandat de peste 7 ani la CSM (el este deja judecător CSM de peste un an, fiind validat ca interimar).

Citește și: EXPLOZIV: Judecătorul lui DUICU, "votat" pentru CSM cu autocarul PSD, primește cadou de la SENAT un mandat de șase ani!

Romania liberă a dezvăluit cum, in 2014, judecătorii au fost duși la secția de votare de la Curtea de Apel Craiova pentru a-l vota pe Norel Popescu, pe atunci președintele Tribunalului Mehedinți, cu un autocar pus la dispoziție gratuit de către președintele PSD Orșova, Constantin Popescu, conform unui raport al Inspecției Judiciare.

Așteptăm și acum răspuns de la CSM, care trebuie să ne precizeze dacă este corect ca un candidat pentru un loc in CSM poate fi ajutat cu LOGISTICĂ de un PARTID politic și dacă, permițadu-se astfel de practici, Consiliul iși mai poate indeplini rolul de GARANT al independeței Justiției.

Norel Popescu are o biografie "colorată": a apărut și in documentele DNA ca judecătorul care il invață pe baronul PSD Adrian DUICU ( arestat preventiv) ce trebuie să facă pentru a caștiga un proces de incompatibilitate la Curtea de Apel Craiova și il asigură că va avea succes (asigurare confirmată ulterior).

Baronul PSD Duicu a fost arestat pentru că a făcut trafic de influență din biroul premierului Ponta pentru promovarea șefului IPJ Ponea la centrala Poliției, precum și a soției acestuia, magistratul Elisabeta Ponea de la Curtea de Apel Craiova, ca șefă de secție la DNA.

De altfel, Norel Popescu i... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro