Senator: "Vrem sa demaram intr-o luna-doua schimbarea statutului medicilor de familie si resalarizarea"

Senator:

Vicepresedintele Comisiei de sanatate din Senatul Romaniei, senatorul (PSD) Renica Diaconescu, a declarat ca se lucreaza la schimbarea statutului medicului de familie si la o noua baza de salarizare, pornindu-se de la realitatea ca medicii din spitale au ajuns la un nivel salarial aproape de ceea ce au solicitat, in schimb medicul de familie, obligat sa-si administreze cabinetul ca un patron veritabil, e preocupat sa imparta aceiasi bani pentru plata asistentilor, a chiriilor, utilitatilor etc.

acum 22 luni (27 Oct 2017)

Manifestarea a devenit deja un reper pentru lumea medicala din regiune, si in acest an fiind invitati, pentru a prezenta teme considerate o adevarata provocare, profesori universitari din centre de renume, din Craiova si Bucuresti.

Vicepresedintele Comisiei de sanatate din Senatul Romaniei, senatorul (PSD) Renica Diaconescu, a declarat ca se lucreaza la schimbarea statutului medicului de familie si la o noua baza de salarizare, pornindu-se de la realitatea ca medicii din spitale au ajuns la un nivel salarial aproape de ceea ce au solicitat, in schimb medicul de familie, obligat sa-si administreze cabinetul ca un patron veritabil, e preocupat sa imparta aceiasi bani pentru plata asistentilor, a chiriilor, utilitatilor etc. (...) Vrem o schimbarea a statutului medicilor de familie si o acordare a unor suplimente, pentru ca la ora asta o duc foarte greu. Noi vrem sa demaram intr-o luna-doua schimbarea statutului medicilor de familie si resalarizarea", le-a spus medicilor vicepresedintele Comisiei de Sanatate din Senatul Romaniei, senatorul Renica Diaconescu, medic neurolog in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Slatina.

Anuntul senatorului a venit insa dupa ce presedintele onorific al Societatii Medicilor de Familie Olt, medicul Viorel Radulescu, a reamintit ca la aceasta data in tara se poarta o serie de discutii la nivelul structurii care ii reprezinta pe medicii de familie, tocmai in ideea de a se stabili un plan al actiunilor. "Din pacate, in medicina de familie s-a ajuns la situatia absurda in care pacientul a trecut pe planul doi ,pentru ca pe primul plan raman raportarea, informatica si toate celelalte. Radulescu, anuntand ca saptamana viitoare, marti, la nivel judetean va avea loc o intalnire intre reprezentantii medicilor de familie, prefectul judetului si sefii CJAS si DSP, in contextual in care la ultima regularizare medicului de familie I s-a marit tariful per capita cu 0,08 lei/punct.

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro