Senator PSD: Iliescu a fost in spatele convocarii lui Dacian Ciolos in Senat

Totodată, el a adăugat că acţiunea de silire a acestor societăţi de televiziune de a evacua sediul in cinci zile este in fapt o acţiune de suprimare a libertăţii de exprimare. In august 2014 Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, in dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, pe Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de inchisoare, şi pe Corneliu Popa, fost director al Agenţiei Domeniilor Statului, la opt ani de inchisoare.

acum 99 luni (19 Feb 2016)

Senatorul PSD Șerban Nicolae a declarat, joi, că ideea convocării premierului Dacian Cioloș in Parlament, pentru a da explicații cu privire la evacuarea sediilor televiziunilor din trustul Intact, a pornit de la fostul președinte Ion Iliescu, potrivit Antena 3.

Mai mult, Șerban Nicolae a precizat că "nu există nimic logic și legal" in operațiunile efectuate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

"Am incercat să explic că nu există acoperire legală pentru un abuz", a continuat Nicolae, referindu-se la acțiunea de luni a ANAF.

Pe de altă parte, șeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu i-a cerut premierului Dacian Cioloș să "nu lase impresia că Romania nu devine, mai degrabă, un stat polițienesc".

"Domnule prim-ministru, sentimentul general pe care lumea il are - şi nu numai lumea de la noi, ci lumea in general - este că unei televiziuni care este incomodă, neobedientă, nealiniată i se pune pumnul in gură. Nu lăsaţi impresia că Romania devine un stat poliţienesc sau un stat de drepţi", a afirmat Tăriceanu.

Totodată, el a adăugat că acţiunea de silire a acestor societăţi de televiziune de a evacua sediul in cinci zile este in fapt o acţiune de suprimare a libertăţii de exprimare.

"Putem să vorbim foarte mult despre temeiurile legale, despre modul cum s-au derulat procedurile, despre modul in care funcţionează instituţiile din subordinea Guvernului, dar realitatea rămane şi nu putem accepta un abuz cu temei legal care are drept consecinţă limitarea sau suprimarea libertăţii de exprimare, mai ales in statul de drept", a adăugat Tăriceanu.

Citește și: Scandal in Senat: Cristiana Anghel, dată afară din plen

Și Klaus Iohannis a reacționat cu privire la controversa evacuării Antenelor. El a fost criticat, dur, pe pagina sa de Facebook, după ce, miercuri, a afirmat că abordarea ANAF in cazul televiziunilor Antena Group es... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro