Senatoarea Doina Tudor afla vineri daca ajunge dupa gratii. PNL-ista, acuzata de complicitate la luare de mita

Senatoarea Doina Tudor afla vineri daca ajunge dupa gratii. PNL-ista, acuzata de complicitate la luare de mita

"Luand cunostinta de rezultatele supunerii la vot, de catre plenul Senatului, la data de 24 februarie 2016, a cererii (...) de incuviintare a retinerii si a arestarii preventive, procurorii (...) au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 25 februarie 2016, a inculpatei Tudor Doina Anca, pentru complicitate la infractiunea de luare de mita. In perioada martie - mai 2013, in contextul efectuarii unui control la o societate de asigurari, inculpatul Tudor Daniel George, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, a primit de la administratorul firmei respective (denuntator in cauza), prin intermediul inculpatului Marian Ovidiu, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul controlului sa fie unul favorabil omului de afaceri", se spune in comunicatul DNA.

acum 57 luni (26 Feb 2016)

UPDATE Curtea Suprema a respins cererea DNA de arestare preventiva a Doinei Tudor si a dispus ca aceasta sa fie cercetata sub control judiciar. Mi-au prezentat inclusiv acea incheiere de la Inalta Curte de Casatie si Justitie care nu tinea de cazul meu, in care se arata ca nu exista dovezi.

Doina Tudor a spus ca este multumita de masura preventiva dispusa de instanta, precizand ca asteapta sa vada si ce se intampla dupa contestatia procurorilor. Oamenii sunt foarte draguti, am avut parte de oameni buni si politicosi", a spus Doina Tudor inainte de a parasi instanta.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au cerut dispunerea arestului preventiv pentru Doina Tudor care este acuzata de complicitate la luare de mita.

"Luand cunostinta de rezultatele supunerii la vot, de catre plenul Senatului, la data de 24 februarie 2016, a cererii (...) de incuviintare a retinerii si a arestarii preventive, procurorii (...) au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 25 februarie 2016, a inculpatei Tudor Doina Anca, pentru complicitate la infractiunea de luare de mita. (...) La data de 26 februarie 2016, inculpata Tudor Doina Anca urmeaza a fi prezentata la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile", arata un comunicat al DNA. In acest caz, Doina Tudor este suspectata de complicitate la infractiunea de luare de mita. De asemenea, fostul sot al acesteia, Daniel Tudor, fostul sef al ASF, si Ovidiu Marian, fostul secretar general al Senatului, sunt cercetati in arest la domiciliu.

In perioada martie - mai 2013, in contextul efectuarii unui control la o societate de asigurari, inculpatul Tudor Daniel George, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, a primit de la administratorul firmei respective (denun... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro