Senat: Aviz favorabil pentru proiectul legii salarizarii unitare in Comisia juridica

Senat: Aviz favorabil pentru proiectul legii salarizarii unitare in Comisia juridica

Consideram ca (...) nu exista un studiu de impact bugetar si aici sunt doua cauze: fie de la inceput Guvernul a bugetat cheltuieli mult mai mari pentru a acoperi in acest moment acest impact bugetar, pe de alta parte, pe termen lung, aceasta lege nu este sustenabila.

acum 76 luni (15 May 2017)

Pentru aviz favorabil au votat 6 senatori reprezentanti ai coalitiei PSD-ALDE, iar 4 parlamentari de la PNL si USR au votat impotriva. Senatorul liberal Daniel Fenechiu a anuntat ca PNL nu va vota pentru un aviz favorabil, intrucat in lege nu exista un studiu al impactului bugetar.

"Pozitia grupului parlamentar PNL este aceea ca nu putem aviza proiectul in lipsa studiului de impact.

De asemenea, si senatorul George Dirca de la USR a spus ca legea salarizarii nu este sustenabila pe termen lung, motiv pentru care s-a opus unui aviz pozitiv.

"Grupul USR apreciaza ca, din estimarile pe care le avem, aceasta lege va produce un impact bugetar semnificativ. Consideram ca (...) nu exista un studiu de impact bugetar si aici sunt doua cauze: fie de la inceput Guvernul a bugetat cheltuieli mult mai mari pentru a acoperi in acest moment acest impact bugetar, pe de alta parte, pe termen lung, aceasta lege nu este sustenabila. Pe de alta parte, un lucru foarte grav este ca aceasta lege nu introduce criterii de performanta in grilele salariale. Pozitia noastra este de a ne opune acestei legi in aceasta forma", a spus Dirca. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro