Semnificatiile mistice ale pelinului si busuiocului. Plantele care alunga spiritele rele si aduc norocul in dragoste

Semnificatiile mistice ale pelinului si busuiocului. Plantele care alunga spiritele rele si aduc norocul in dragoste

Pelinul este considerata planta "sfanta" si era purtata de preotii din Antichitate la brau ca sa-i apere de duhurile rele. De asemenea, se punea la icoana si se folosea la descantece , la fel ca si betele de chibrituri sau carbunii", a spus Albinel Firescu. Infuzia din frunze si flori de busuioc se recomanda in caz de crampe abdominale, infectii urinare, dureri de cap, laringita, faringita, gripa, voma si raceala.

acum 47 luni (4 Jul 2015)

Pelinul este considerata planta "sfanta" si era purtata de preotii din Antichitate la brau ca sa-i apere de duhurile rele. "Pelinul si busuiocul sunt considerate ca plante aducatoare de noroc in dragoste. Cu roua de pe pelin sau cu apa in care s-a tinut pelin se spalau fetele de dimineata ca sa fie mai frumoase sau sa aiba noroc in dragoste", ne explica Albinel Firescu, seful Sectiei Etnografie din cadrul Muzeului Judetean Gorj. Pelinul, un inamic al purecilor Pelinul mai era folosit de tarani la umplerea saltelelor, alaturi de paie. In al doilea rand, aveau un miros specific si avea un rom de a aroma compozitia folosita la umplerea saltelor", mai precizeaza Albinel Firescu. Potrivit acestuia, in unele zone se face diferenta intre pelin si pelinita, o planta care este inrudita cu pelinul si face parte din aceeasi familie. Pelinul, inspiratie pentru artistii populari Pelinul face parte din folclorul romanesc, fiind prezent atat in melodiile si poeziile artistilor populari, pentru a descrie suferintele vietii ca urmare a gustul lui extrem de amar.

Efectele binefacatoare ale pelinulul alb Vracii satelor foloseau pelinul alb pentru a trata aproape toate bolile asociate cu procesul inflamator: afectiunile tractului gastro-intestinal, ale rinichilor si vezicii urinare, dermatitele si problemele ginecologice. Pelinul este recomandat si celor care racesc de sau au guturai. De asemeneea, este utilizat in si in curele de slabire. De asemenea, se punea la icoana si se folosea la descantece , la fel ca si betele de chibrituri sau carbunii", a spus Albinel Firescu. Fetele purtau busuioc in par, la ureche sau in san pentru a avea noroc in dragoste, dar si pentru a fi ferite de rele.

Remedii pe baza de busuioc Busuiocul are si calitati vindecatoare, fiind un remediu natural pentru tratarea si vindecarea multor afectiuni, cum ar fi: bronsita, febra, guta, afectiuni gastrointestinale sau dureri de stomac. De la busuioc se folosesc, in scop medicinal, fr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro